E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Seçimden sonra ekonomiye odaklanmak gerekiyor"---

"Seçimden sonra ekonomiye odaklanmak gerekiyor"

Seçimden sonra ekonomiye odaklanmak gerekiyor
24 Mayıs 2023 - 13:20 borsagundem.com

ASO Başkanı Ardıç: 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin yapılmasıyla süreç sona erecek. Seçimin ardından ülkemizi kalkınma hedeflerine ulaştıracak reformlara ve özellikle ekonomiye odaklanmamız gerekiyor.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Mayıs ayı Meclis Toplantısında konuşan Seyit Ardıç, kapsamlı bir ekonomik programla hızla yatırım ortamının iyileştirilmesini, yatırımlar açısından iş insanlarının belirsizliğe düşmesine de neden olan enflasyonun düşürülmesini beklediklerini vurguladı.

Seçim sonrası dönem için alınmasını bekledikleri önlemleri sıralayan Seyit Ardıç, “Finansmana erişimde çok ciddi sıkıntılarımız var. Ekonominin toparlanması için yeni hükümet bir an önce, istikrarlı, bütüncül ve iktisadi anlayışa uygun bir programın devreye alınması beklentimizdir. Halen dış ticaret ve cari açığımız ile dış borçlarımız yükselirken, kamu dengesinde de bozulma yaşandığını görüyoruz.

Özellikle faiz dışı açık verdiğimiz son dönemlerde, şeffaflık esası gözetilerek mali disiplinin ivedi bir şeklide sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bir diğer husus, enflasyonla mücadelede Merkez Bankasının bağımsızlığı ve saygınlığının önemidir. Ekonomik hayatta kurumların kalitesi hangi konuda olursa olsun başarılı olmanın ön şartıdır. Liyakatin öncelikle dirildiği, yeni yasama ve yürütme döneminde kurumların kamuoyu nezdinde güven tazelemesi acil bir gereklilik haline gelmiştir” diye konuştu.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ABD'de mortgage faizleri 10 haftanın en yüksek seviyesinde

Piyasalar karıştığında izlenilebilecek 3 strateji

Ümit Özdağ Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı

Borç limitine ilişkin belirsizliklerin varlık fiyatları üzerindeki etkisi sürüyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)