E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSeçimin ekonomik analizi---

Seçimin ekonomik analizi

Seçimin ekonomik analizi
02 Kasım 2015 - 13:35 borsagundem.com

AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının analizi yapıldı

Seçimlerden AK Parti’nin tek parti çıkmasının ardından, dış basında da Türk ekonomisine yönelik analizler yer almaya başladı.

CNBC sitesinde yer alan bir analizde, halkın çoğunluk oyu AK Parti’ye verdiğini ancak Haziran seçimlerinden bu yana dikkat edilmesi gereken önemli gelişmelerin önemini koruduğuna işaret edildi.
 
EKONOMİK SORUNLAR

AK Parti’nin Erdoğan egemenliği döneminde Türk ekonomisinin gelişen ülkeler arasında yüzde 9’lara çıkan büyüme performansıyla yıldızlaştığını ancak son dönemde yüzde 3,5’lere gerilemesiyle yatırımcıların Türkiye’yi cezalandırdığı ifade edildi.

CNBC haberinde, piyasaların uzun süredir Türkiye’yi zayıf ekonomi yönetimi, liranın dolar karşısında oldukça düşük seviyelere gerilemesi ve HSBC gibi büyük finans kuruluşlarının çıkmasına neden olması nedeniyle de cezalandırdığına işaret etti.

Nomura bankasının gelişen ülkeler birimi başkanı Timothy Ash, “Piyasalar yeni ekonomi politikaları ekibi döneminde piyasalara güven verilmesini isteyecektir” dedi.

CNBC’nin konuştuğu Garanti Varlık Yönetimi CEO’su Mahmut Kaya, “Türkiye ekonomisinin temel zayıflığı kronikleşen yüksek cari açığı. Bu da ciddi yapısal reformlar gerektiriyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)