E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSeçimler USDJPY'yi nasıl etkiler? ---

Seçimler USDJPY'yi nasıl etkiler?

Seçimler USDJPY'yi nasıl etkiler?
19 Temmuz 2013 - 10:19 borsagundem.com

Hafta sonu Japonya’da parlamentonun üst kanadı için seçimler var. Peki seçim sonuçları USDJPY’yi nasıl etkiler?

Öncelikle şu bilgiyi verelim. Shinzo Abe liderliğindeki LDP alt meclisteki zaferinden sonra koalisyon ortağı NKP ile beraber çok rahat bir çoğunluğa sahip ama üst mecliste durum böyle olmadığı için istediği yasaları çıkartırken muhalefet partilerinin de desteğine muhtaç.
Eğer hafta sonu LDP yeterli oyu alırsa bundan sonrası için istediği gibi at koşturabilecek Shinzo Abe. Buna barışçıl anayasayı değiştirmek ve daha milliyetçi ve geleneksel bir çizgi izlemek de dahil.
Bu yüzden yani LDP’nin tek başına kalması ekonomik ajandayı geri plana itebilir korkusundan dolayı USDJPY için en iyi ihtimal LDP’nin 121 koltuğun 72’sini kazanarak koalisyon desteğine ihtiyaç duymaması değil, daha az sandalye kazanıp NKP ile üst mecliste de koalisyon oluşturması olur.
Şu anki anketler de böyle bir tabloyu gösteriyorlar zaten. Yani anketlerin gerçekleşmesi mevcut yönetimin her alanda istediği çoğunluğu sağlaması ve büyüme politikalarını rahatça uygulaması anlamına geleceği için USDJPY açısından pozitif olur.
LDP’nin mutlak çoğunluğu tek başına alması USDJPY için çok ufak da olsa negatif olarak değerlendirilebilirken ya da en azından kısa vadede endişeler yaratabilirken LDP ve NKP’nin çoğunluğu sağlayamaması USDJPY açısından felaket senaryosu olur diyebiliriz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)