E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSeçimler Yunanistan'ı karıştırdı---

Seçimler Yunanistan'ı karıştırdı

Seçimler Yunanistan'ı karıştırdı
09 Aralık 2014 - 16:58 borsagundem.com

Yunanistan piyasalarında, erken genel seçim ihtimalinin neden olduğu siyasi belirsizlik sonucu satış dalgası yaşanıyor

Yunanistan hisse senedi ve tahvilleri, Başbakan Antonis Samaras'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini öne çekme kararı almasının ardından, sert düşüş yaşadı. Cumhurbaşkanı'nın üç tur sonunda seçilememesi halinde hükümetin düşme ihtimali, parlamento seçimlerinin Ocak'ta yapılması anlamına geleceği için, Avrupa'nın en büyük borcuna sahip ülkesinde satışlara neden oldu.

Samaras ve yardımcısı Evangelos Venizelos, hükümetin Cumhurbaşlanlığı seçimi için ilk turun 17 Aralık'ta başlayacağını açıklamasının ardından, durum değerlendirmesi için öğleden sonra bir araya gelecek. Samaras'ın desteklediği adayın seçilebilmesi için muhalefetin oylarına ihtiyacı var. Aksi takdirde, hükümet düşebilir.

BloombergHT yayınına katılan Bloomberg International Atina muhabiri Marcus Bensasson "Güvenoyu kaçınılmazdı. Hükümetin Troyka ile pazarlık halinde olması ve yıl sonunda kabul edilmesi beklenen kurtarma paketi gibi konulara erken seçim ihtimali de eklenince, piyasalarda belirsizlik yaşanıyor. Eylül'den bu yana piyasalarda alıcılı bir seyir hakimdi ancak son gelen haberler yönü tersine çevirdi. Piyasalar kurtarma paketi yerine Troyka ile yola devam edilmesinden yana" diye konuştu.

Gelen haberler Yunanistan hisselerinde satış dalgasına yol açarken, Atina Borsas'ndaki kayıp TSİ 16:09 itibariyle yüzde 11'i bulmuştu. 10 yıl vadeli Yunanistan tahvil faizleri yüzde 4'e yaklaşan artışla gün içinde yüzde 7.74 seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)