E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSeçimlerin ardından SP500'de yükseliş bekleniyor---

Seçimlerin ardından SP500'de yükseliş bekleniyor

Seçimlerin ardından SP500'de yükseliş bekleniyor
06 Kasım 2014 - 09:59 borsagundem.com

ABD'de kongre seçimlerinin geride kalmasının ardından uzmanlar borsalarda yükseliş yaşanacağını iddia ediyorlar

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de kongre seçimlerinin geride kalmasının ardından SP500’de ralli olacağı yönünde yorumlar artmaya başladı.

Son 13 ara seçimin ardından SP500 endeksi yükseliş trendine girmişti. Konu ile ilgili değerlendirme yapan BTIG analisti Dan Greenhaus, ara seçimler sonrası yakalanan yatırım atmosferinin geçmişte yatırımcıları alıma teşvik ettiğini ve bu durumun tekrardan gerçekleşebileceğini belirtti.

Ayrıca cumhuriyetçilerin ABD kongre seçimlerini kazanmasının ardından Wall Streetli yatırımcıların memnun olduğu belirtiliyor.  Eurasia Group isimli yatırım şirketinden yapılan açıklamada seçim sonuçlarının yapısal dönüşümün önünü açacağı ve partizan politikaların ABD’de geride kalmasının Wall Street’i memnun ettiğini belirtti. 

Ancak ABD’de beklenen rallinin düşünüldüğü kadar kuvvetli olmayacağını iddia edenlerde var. Allianz baş ekonomisti Mohammed El-Erian, bu hafta yazdığı yazıda 
petrol fiyatlarındaki düşüşün global ekonominin yansıması olduğunu ve güvenilir bir yükseliş beklentisine girmek için fiyatların yükselerek piyasayı onaylaması gerektiğini belirtmişti.


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsaları olumsuz etkiler06 Kasım 2014 10:40

    ne rallysi,obama'nın eli ayağı bağlandı hiç bir kanunu geçiremeyecek bir yönetim haline geldi yani rezil oldu demokratlar.