E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSeçmenler Trump'a güveniyor---

Seçmenler Trump'a güveniyor

Seçmenler Trump'a güveniyor
16 Kasım 2016 - 08:10 borsagundem.com

Trump sonrası Cumhuriyetçi seçmen ekonominin düzeleceğine inanıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika'da tarihin en tartışmalı seçiminde Cumhuriyetçi aday Donald Trump birinci sıraya yerleşirken, en çok sorulan soru da bundan sonra ülkenin nasıl bir politika izleyeceği ve ekonominin ne yönde seyir edeceği.

Gallup adlı ünlü anket firmasının yaptığı son araştırmaya göre ise seçimin ardından Cumhuriyetçi seçmenler aniden ekonomiye daha pozitif bakmaya başladılar. Hillary Clinton'ın kaybı ise Demokratların umudunu biraz kırdı.

1-7 Kasım arasında, yani seçim öncesi yapılan anketlerde Cumhuriyetçi seçmenin sadece yüzde 16'lık kısmı ekonominin iyi yolda olduğunu düşünürken, seçim sonrası bu rakam yüzde 49'a yükseldi. Demokratlar ise seçim öncesi ekonominin yüzde 61 oranında iyiye gittiğini düşünüyordu ve seçimin ardından rakam yüzde 46'ya düştü.

Cumhuriyetçi kitle, seçim öncesi yüzde 81 oranla ekonominin kötü yolda olduğunu dile getirmişti fakat seçimin ardından rakam yüzde 44'e indi. Hillary Clinton destekçileri ise beklendiği gibi tam aksi yönde cevap verdi ve seçim sonrası Amerikan ekonomisinin daha kötü olacağı şeklinde yanıtlar verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)