E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSektör bazlı hareketler dikkat çekiyor---

Sektör bazlı hareketler dikkat çekiyor

Sektör bazlı hareketler dikkat çekiyor
11 Eylül 2020 - 09:06 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor

ECB, faiz oranları ve varlık alım programında değişikliğe gitmezken, ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamaları yakından izlendi. ABD'de Demokratlar, 1 trilyon dolarlık yeni teşvik paketini yeterli olmadığı gerekçesiyle engellerken, veri akışları ve salgın kaynaklı gelişmeler önemini koruyor. Bugün yurt içinde temmuz ayı cari işlemler dengesi açıklanacak olup, genel beklentiler 2 milyar dolarlık bir açık verilmesi yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım: -2,0 milyar dolar)

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında gün içerisinde dalgalı bir seyir etkili olurken, günün ilerleyen bölümünde teknoloji hisselerinde etkili olan satışlar ve ABD’de Demokratların teşvik paketini engellemesi hisse piyasalarında satışların yaşanmasına neden oldu. BIST-100 Endeksi günü %0,06’lık sınırlı bir düşüşle 1.099,06 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü %1’leri aşan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah toparlanma çabası etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,43 – 7,44 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,45’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışı piyasalardaki kararsız görünüm Borsa İstanbul’da da etkili olmaya devam ederken zaman zaman sektör bazlı hareketler dikkat çekiyor. Önceki gün enerji sektöründe görülen güçlü alımlar dün yerini sert satışlara bırakırken, dün bankacılık endeksindeki alımlar dikkat çekti. Bu alımların ortak özelliği resmi açıklamalar yerine piyasa fısıltılarının ön plana çıkmasıydı. Son günlerdeki yatay sıkışık seyirle birlikte temmuz sonundan itibaren oluşan aşağı yönlü trendin üzerinde hareketler görülse de trend değişimi için önemli bir işaret oluşmuş değil. Son aylarda oluşan konsolide kanalı daha önemli olmaya devam ediyor. Aşağıda 1.075 – 1.064 aralığı en güçlü destek bölgesi olmaya devam ediyor. Yukarıda ise 1.105 – 1.113 ve 1.122 kademeli dirençler konumunda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salim15 Eylül 2020 08:39

    Bankalar yerlerde sürünmekten çok toprağın altına indi,,yine de alıcı yok,,bakalım böyle ne zamana kadar devam edecek.

  • Bika11 Eylül 2020 09:24

    Bilançolardan bağımsız günlük spekülasyona göre hareket eden ve toplu olan primli hisselerden çıkma çabası olan ya da alıcı bulamayınca fiktif tavan yaptırılan hisse piyasası var.