E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSemptom gösteren hastalarının virüsü yayma olasılığı 4 kat daha fazla---

Semptom gösteren hastalarının virüsü yayma olasılığı 4 kat daha fazla

Semptom gösteren hastalarının virüsü yayma olasılığı 4 kat daha fazla
24 Ağustos 2021 - 14:41 borsagundem.com

Yeni bir çalışma, semptom gösteren yeni tip korona virüs (Kovid-19) hastalarının virüsü yayma olasılığının asemptomatik olanlara göre 4 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Atlanta’daki Georgia Üniversitesi ve Çin’in Hangzhou şehrindeki Zhejiang Eyaleti Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden araştırmacılar, 8 Ocak-30 Temmuz 2020 tarihleri ​​arasında Zhejiang’da koronavirüse yakalanan 730 hastanın verilerini inceledi.

Araştırmacılar, bir kişinin semptomların başlamasından iki gün önce ve üç gün sonra başkasına bulaştırma olasılığının daha yüksek olduğunu buldu.

Çalışma ekibi ayrıca, semptom gösteren hastaların, asemptomatik olanlara kıyasla 4 kat daha fazla yayma ve başkalarına bulaştırma kabiliyetine sahip olduğunu tespit etti.

Araştırmacılar, bu bulguların virüsü ve nasıl yayıldığını daha iyi anlamanın anahtarı olabileceğine, bunun da virüsü daha iyi kontrol etmeye yardımcı olabileceğine inanıyor.

JAMA Internal Medicine’de yayınlanan çalışma makalesinde, “Semptomları azaltmak aynı zamanda yayılmayı da azaltıyor gibi görünüyor, bu da aşı olmanın daha da önemli olabileceği anlamına geliyor” denildi.

(Şarku’l Avsat)

Prof. Dr. Yiyit: Korona virüs nedeniyle ölenlerin çoğu aşısız

 

Almanya'da korona ile mücadelede '3G' şartı

 

PCR testleri korona virüsle mücadeleye olumlu yansıyacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)