E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSERAMİK SEKÖTRÜNDE İFLASLAR BEKLENİYOR---

SERAMİK SEKÖTRÜNDE İFLASLAR BEKLENİYOR

SERAMİK SEKÖTRÜNDE İFLASLAR BEKLENİYOR
09 Kasım 2008 - 13:22 borsagundem.com

Yurtbay Seramik Genel Müdürü Köksal Çınar, bu şartlar altında seramik sektörünün üretimi sürdürmelerinin mümkün olmadığını söyledi

Temel girdi enerji maliyetlerindeki artışın yüzde 50’yi geçtiğini vurgulayan Çınar, “Bu şartlar altında seramik sektörünün üretimi sürdürmesi mümkün değil. Yıllarca düşük kurla mücadele ederek ihracat yapmaya çalıştık. Kur nispeten kendi haline gelir gibi olmaya başladı. Tam bu sırada kur artışının bile üzerinde yalnız ve yalnız enerji girdisi arttı. Onun getirdiğini enerji zammı fazlasıyla aldı götürdü. Kendi kuruluşum yüzde 45 ihracat yapıyor. Yaklaşık üç yıldır müşteriyi kaybetmemek için para kazanmadan ihracat yapıyoruz. Para kazanmadan ne kadar üretim yapılır?’’ diye konuştu. Çınar, son dönemde üç beş kuruş kazanacakken üst üste doğal gaza zam geldiğini belirterek, söz konusu zamların altından kalkacak güçlerinin olmadığını bildirdi. Çınar, Türkiye’de seramik sektörü en iyi günde yüzde 50 kapasiteyle çalıştığını belirtti. Çınar, “Bu şartlar altında bir kısım üretici elenecek. Piyasadan çekilecek. Çok yazık. Ülkenin milli servetine yazık. Bugün en basit seramik hattı 5 milyon dolar civarında. Bu yatırım yapılıyor, her şey hazır ama üretim yapamıyorsunuz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)