E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSERMAYEYE YÖN VERECEK KONSEY---

SERMAYEYE YÖN VERECEK KONSEY

SERMAYEYE YÖN VERECEK KONSEY
06 Ocak 2010 - 23:30 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından kurumlararası işbirliğini geliştirmek amacıyla Türkiye Sermaye Piyasası Danışma Konseyi oluşturuldu.

Konsey, ilk toplantısını 4 Ocak 2010'da gerçekleştirdi. SPK'dan yapılan açıklamada, piyasalarda güven ve istikrarın korunması, ortak projelerin oluşturulması, sorunların kısa sürede çözüme kavuşturulması ve piyasalardaki gelişmelerin yakından takibinin büyük önem taşıdığı belirtildi. Bu alanlarda en iyi uygulamaların ancak kurumlararası işbirliğinin ve koordinasyonun en üst seviyede sağlanmasıyla mümkün olabileceği ifade edilen açıklamada, SPK'nın bu düşünceden hareketle "Türkiye Sermaye Piyasası Danışma Konseyi"nin oluşturulmasına karar verdiği bildirildi. Açıklamaya göre, Konsey, SPK Başkanının başkanlığında en az iki ayda bir toplanacak. Sermaye piyasalarında faaliyet gösteren organize borsaların başkanları veya genel müdürleri, merkezi takas ve saklama kurumlarının genel müdürleri ile Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı, Danışma Kurulunun daimi üyeleri olacak. Açıklamada, Türkiye Sermaye Piyasası Danışma Konseyi'nin başlıca amaçları şöyle sıralandı: "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı ile uyumlu olarak kurumlar arası koordinasyon eksikliğini gidererek projelerin hayata geçirilmesinde oluşan zaman kayıplarını önlemek; kurumlararası iletişim ve dayanışmayı artırarak kurumların üretkenliğini artırmak; teknik imkanlar ve insan kaynaklarının ortak kullanılmasına katkı yaparak sinerji oluşturmak; piyasaların güvenli ve istikrarlı çalışması için ortak projeler oluşturulmasına ve uygulanmasına katkı sağlamak; kurumların araştırma ve geliştirme faaliyetlerine katkı sağlayarak verimliliklerini yükseltmek; sermaye piyasalarının yurt içinde ve yurt dışında daha etkin tanıtılmasına katkı sağlamak; yatırımcılar ve ihraççıların sermaye piyasaları hakkında bilgilendirilmesi ve eğitimi alanlarında ortak adımlar atılmasını sağlamak." Danışma Konseyi toplantılarına, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Bankalar Birliği veya ilgili diğer kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri davet edilerek, görüşlerine başvurulabilecek. Danışma Konseyi ilk toplantısını, 4 Ocak 2010 tarihinde SPK'nın İstanbul Merkez Binasında gerçekleştirdi. Bir sonraki toplantının 20 Ocak 2010 tarihinde yapılmasına karar verildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)