E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarSert satış bir fırsat olabilir---

Sert satış bir fırsat olabilir

Sert satış bir fırsat olabilir
17 Mart 2011 - 11:24 borsagundem.com

Citigroup Inc., Japonya'daki depremin etkilerinin sınırlı kalacağını belirterek, düşükken alma fırsatından yararlanılabileceğini savundu

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'ndeki satışların orta vadeli olduğunu belirten Citigroup analistlerinden Robert Buckland, son gelişmelerin endeksi hedefin altına düşerek yüzde 4 değer kaybetmiş olduğunu, bunun da ileriye dönük getirilerin cazip hâle getirdiğini söyledi.
Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin endeksi 4. gününde de değer kaybetti ve yüzde 0.2 gerileyerek 323.39 puan oldu. Endeks, 11 Mart'ta meydana gelen ve 4 binden fazla kişinin ölümüne sebep olan deprem ve tsunaminin ardından yüzde 4 düştü. Citigroup'un endeks için yıl sonu beklentisi 360 puanda seyrediyor.
Ortadoğu ve Japonya'daki gelişmelerin hisse satışların derinleştirebileceğini belirten Buckland, "bu olaylar küresel ekonomi için anlamlı sonuçlar doğurmadığı sürece, ki doğuracağına inanmıyoruz, daha fazla satış, ileriye dönük yukarı yönlü bir fırsat olabilir" yorumunda bulundu.
Yatırımcılar depremin Japon ekonomisine etkisinin küresel ekonomik toparlanmayı rayından çıkarıp çıkaramayacağını anlamaya çalışıyor. IMF, küresel gayrisafi yurtiçi hasılanın bu yıl yüzde 4.4; 2012'de ise yüzde 4.5 büyüyeceğini öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)