E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiServe: Tahsisli sermaye artırımı---

Serve: Tahsisli sermaye artırımı

Serve: Tahsisli sermaye artırımı
26 Mart 2013 - 09:53 borsagundem.com

Serve Kırtasiye'nin sermaye artırım ve azaltım işlemini iptal etmesi hisseleri yükseliş olarak yansıdı

Serve Kırtasiye sermaye artırımı konusunda bugün iki önemli karar aldı. KAP'a yapılan ilk açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu'nun önerisi doğrultusunda sermaye azaltımı ve eşzamanlı rüçhan hakkı kullandırılarak bedeli sermaye artırımından vazgeçildiği belirtildi. Borsa kapandıktan sonra yapılan açıklamada ise, "TTK 376. maddesi gereğince sermaye eksiğini tamamlamak amacıyla Şirketimiz çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 7.462.587.-TL'den 8.562.587.-TL'ye artırılması nedeniyle mevcut ortakların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanarak Yönetim Kurulu Başkanı Numan Lir'e tahsisli olarak satılmak üzere ihraç edilecek B grubu hamiline yazılı 1.100.000 TL nominal değerli paylara ilişkin ihraç belgesinin onaylanması amacıyla Sermaye Piyasası Kuruluna başvurulmasına karar verilmiştir" denildi.
Sirketni sermaye artırım ve azaltım işlemini iptal etmesi ve daha sonra tahsisli sermaye artırım kararı alması hisseleri yüzde 9 yukarı çekerek 0.85 lira seviyesine taşıdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)