E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisServe’de değerleme muamması ---

Serve’de değerleme muamması

Serve’de değerleme muamması
13 Temmuz 2011 - 00:38 borsagundem.com

Serve Kırtasiye’de ortaklar arasında değerleme tartışması çıktı

ELİF BATU YENER/BORSAGUNDEM.COM
Serve Kırtasiye ortaklarından Numan Lir’den alınacak Kemerburgaz Bilgisayar Ofis ve Serf Malzemeleri şirketi için yapılan değerleme raporunu beğenmeyen diğer ortak Mayir Saranga’nın itirazı üzerine, yeni şirkete değerleme yaptırılacak. Serve Kırtasiye, haziran ayında Kemerburgaz Bilgisayar’ın en az yüzde 51’inin satın alınarak bağlı ortaklık haline getirileceğini açıklamıştı. Satışta Eti Yatırım A.Ş tarafından yapılmış olan değer tespit raporu ile belirlenen şirket değeri baz alınacaktı. Satın alma bedeli tahsisli sermaye artırımında bulunularak sermayeye ilave edilecekti. Serve Kırtasiye’nin yüzde 12,20’si Mayir Saranga’ya, yüzde 6,81’i Numan Lir’e ait bulunuyor. Şirketin yüzde 80,9’u ise İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görüyor.
ETİ YATIRIM RAPORUNA İTİRAZ
Kemerburgaz Bilgisayar şirketinin yüzde 92,1’i Meral Lir’e ait bulunuyor. Ancak Saranga’nın Eti Yatırım A.Ş. tarafından yapılan değerleme raporuna itiraz etmesi üzerine şimdi Lir ve Saranga’nın üzerinde uzlaşacakları yeni bir şirkete tekrar değerleme yaptırılacak. Değerleme raporunun maliyeti Lir ve Saranga tarafından karşılanacak.
Serve Kırtasiye’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada,
Saranga’nın Eti Yatırım A.Ş. tarafından hazırlanan değer tespit raporlarına itirazı söz konusu olduğundan, farklı yaklaşım ve değerlendirmelerin de dikkate alınabilmesi amacıyla, ilişkili tarafların üzerinde uzlaşacakları yeni bir yetkili şirkete, bedeli ilişkili taraflarca karşılanmak suretiyle yeni bir değer tesbit raporu hazırlanacağı bildirildi.
HİSSE ORANI DEĞİŞEBİLİR
Açıklamaya göre, bu raporlar birlikte değerlendirildikten sonra Kemerburgaz Bilgisayar’ın satınalma bedelinin ve iştirak oranının yeniden belirlenecek. Yani ilk belirlenen yüzde 51’lik oran değişebilir.
Öte yandan, Mayir Saranga’nın ilişkili taraf olduğu Lisans Kırtasiye Ofis Gereçleri şirketi için de bir değerleme raporu apılacağı ve taraflar arasında mutabakat sağlanması halinde bağlı ortaklık görüşmelerinin sonuçlandırılacağı da vurgulandı.
% 40 BEDELLİ ARTIRIM
Yine Serve Kırtasi’den yapılan açıklamaya göre, şirket sermayesinin 2.9 milyon liralık bedelli artışla yüzde 40 yükseltilmesi ile ilgili çalışmaların tamamlanması öngörülüyor. Böylece şirketin sermayebi 7 milyon 250 bin liradan 10 milyon 150 bin liraya çıkacak.
Bu arada, Kemerburgaz Bilgisayar ve Lisans Kırtasiye şirketlerinin satınalma bedelleri satıcılara nakden ödenmeyip, satıcıların katılacağı ve satış bedelleri tutarında sermaye artırımında bulunularak özkaynakların güçlendirilmesinde kullanılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • soner13 Temmuz 2011 07:56

    çok ilginç. halka arz edilirken bu hissenin patronlarına mevcut karlı ve lisanslı işleri halkın ortak olduğu firmadan, halka açık olmayan kendi şahıs firmana transfer edersen şu kadar milyon tl yaptırım cezası olur niye demediler ki?. adamlar resmen milletin parasını kullanıp, şahıslarına gizli mal varlığı edindiler. tüm kamu otoriteleri de seyretti. şimdi hepsi birlikte kılıf buldu, birleştirin diyorlar. iyi de 2003 den beri hakkı yenen yatırımcının hakkını kimm verecek?..

  • halis13 Temmuz 2011 01:19

    halis muhlis mal kaçırma. adamlar yıllarca milletin parası ile yandaş şirket kurup karlı işleri oraya yaptırıp mal kaçırdılar. göz yumuldu. şimdi bir sürü küçüğün hakkı yendi, pardon! dendi, hadi birleştirin dendi. iyi de bu adamların yaptığı mecnurun yaptıklarından hafif değil ki. neden tutuklu yargılanmıyor. diğer ortaklardan nitelikli dolandırıcılıkla mal kaçırmak suç değil mi bu ülkede!!!!