E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Sevsinler senin milliyetçiliğini'---

'Sevsinler senin milliyetçiliğini'

'Sevsinler senin milliyetçiliğini'
02 Temmuz 2013 - 14:47 borsagundem.com

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
"Demokrasiyi kökleştirmek, düşünce özgürlüğünün önünü açmak bizim temel görevimiz.
2002'de bir seçim yapıldı, iktidardaki parti yüzde 34 oy aldı. Ama genel başkanları milletvekili seçilemiyordu. Anayasa değişti, seçim kurulu karar aldı, Siirt'te yeni seçim yapıldı bu kişi parlamentoya milletvekili olarak geldi.
Güzel şeyler söylüyordu. 'Özgürlük, demokrasinin üstünde vesayet olmamalı' diyordu. Birçok çevre o sözlere inandı. Liberal aydınlar umut bağladı.
'DANIŞTAY'DA KÜLTÜR KALMADI'
Onlar kendi dünyalarına uygun bir özgürlük anlayışını savunuyor. Bir referandum yaptılar, yargı sil baştan değişti. Danıştay Başkanı'nın görev süresi doldu ama başkan adayı çıkmıyor. Neden? Çünkü, kapı arkasında pazarlıklar bitmedi. Danıştay kültürünü yerle bir ettiler. Yargıtay'da da Danıştay'da da kültür kalmadı.
Üniversiteler suskun kuruluşlar haline getirildi. Bereket veresin orada gençler var da mezuniyet törenlerinde özgürce haykırabiliyorlar.
Yasama organını kendi tekeline aldı ağzından cümle çıkıyor, etresi gün kanun teklifi hazırlanıyor. Yargı talimatla dava açıp, talimatla karar alıyor.
Kaç çocuk yapacaksınız, nasıl doğum yapacaksınız, nasıl eğleneceksiniz. 'Ben bilirim' diyor. Egosu o kadar güçlü hale geldi ki 'tüm milliyetçilikleri ayaklar altına alırım' dedi. Bugün milliyetçi kesiliyor, sevsinler senin milliyetçiliğini.
Korku duvarlarını bu ülkenin genç, yiğit evlatları yıktı. Herkesin korktuğu ortamda 'Senden korkmuyoruz, ister TOMA'yla, ister plastik merminle, ister gerçek merminle gel, bedenimi siper ediyorum senden korkmuyorum' dedi.
'SENİ DİKİZCİ Mİ ATADIK?'
Diyor ki 'Beşiktaş'ta oturuyorum, gelen geçenleri seyrediyorum.' Biz seni dikizci olarak mı atadık. Bir de utanmadan söylüyor.
Bu tiran hakkında bizim konuşmamızdan çok bu ülkenin psikologlarının konuşması lazım. Bana kimse dokunamaz dedi. Bizim 3-5 çapulcu çıktı, karizmasını çizdi yere çökertti.
'KIYMETİN KALMADI'
Şimdi  ister 30 kanal canlı versin, tüm gazeteler manşet yapsın senin bu ülkede de kıymetin kalmadı, dünyada da kıymetin kalmadı.
4 kişi hayatını kaybetti, çıkıp da 'Allah rahmet eylesin' dedi mi?
Bugün yine yalan söylüyor. Kabataş iskelesinde bir kadıncağız saldırıya uğramış. Arkadaşlarıma hemen bu kadıncağızı bulun dedim. Kabataş'taki olayı ortaya çıkarmak senin görevin. Taksim'de bir polisin başörtülü bir kadına nasıl tokat attığını ben biliyorum. Bunu neden konuşmuyorsun. Senin amacın oy devşirmek onun hesabını yapıyorsun.
Kin var senin yüreğinde. Bir insan bu kadar kini nasıl içinde barındırıyor. Babamın bir sözünü hiç unutmam 'oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur' dedi.
Cami imamı 'ben din adamıyım yalan söylemem' dedi. Onu alnından öpüyorum. Yalanla iktidar olunmaz.
'SEÇİM BARAJINI KALDIRALIM'
Recep Tayyip Erdoğan'ı düştüğü kuyudan çıkaracak bir formül var. Demokrasi ipine sarılacak. Sen demokrasi mi istiyorsun, gel yüzde 10 seçim barajını kaldıralım. Seçim barajını Kenan Evren getirdi, Erdoğan savunuyor.
Yüzde 49 oy aldı, Meclis'te oy oranı yüzde 69. Aradaki fark çalınan oydur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akabe02 Temmuz 2013 17:15

    Kemal bi sus.Kemalllllllllllllllllll bi susssssssss dedim.

  • golds maduru 02 Temmuz 2013 16:34

    bu adama neremle güleyim bir tarafta recep tayyip erdoğann bir tarafta bu çok komik

  • Murat02 Temmuz 2013 16:13

    AKM binasının üzerindeki terör örtünün ve yasal dışı örgütlerinin paçavralarının ne işi vardı ? neredeydiniz gezi parkında ki Atatürkçü genç kardeşler.

  • HİÇ02 Temmuz 2013 16:09

    Ne ülkemiz, ne de C.H.Partisi böyle yeteneksiz, dar görüşlü ve sabit fikirli bir kişiye mahkum edilemez. Artık bu adamı haketmediği bu mevkiden demokratik yolla uzaklaştırma ZAMANI GELMİŞTİR.

  • HACI02 Temmuz 2013 15:45

    SENEYE MARTTA SANDIĞA GÖMÜLECEKSİN,BİR KEREDE SEN ÇIK BEN DE % 49 ALACAĞIM DESENE, HEP BAŞKASI NE YAPMIŞ ONU SÖYLE,SENEYE %20 OY ALSA CHP,FENA DEĞİL OYUM DER OTURUR YİNE ORADA,VİZYONSUZLUK İŞTE

  • Yavuz02 Temmuz 2013 15:34

    Birara ellerinde kırmızı dosya ile dolaşıyorlardı yok açıklayacağız yok belgeler falan.Ne oldu o dosyaya?

  • ahmet02 Temmuz 2013 15:26

    ya chp yie sevmezdim.ama bu adam konustukca artık iyice delirir oldum chp ye.bu kadar bos bri muhalefet oldugu icin uzuluyorum.siyasetin kalitesini bitiriyor. basbakanına recep diyen adamdan hayır olmaz ki.aklı olsa ona oy veren insanların saygıyı hakettigini biilir.ona gore saygılı olur.cunku o begenmedigi kisi bu ulke ve milleti temsil ediyor.

  • seviye02 Temmuz 2013 15:23

    Sn Kılıçdaroğlu sakın haa Erdoğan ağzı ie konuşma yapma toplumun en nefret ettiği şey bu.

  • mert02 Temmuz 2013 15:16

    adamsın dürüstsün 1 numaralı siyasetci devlet adamısın sen ozaman neden çırmalıyon sen alda görelim %49 :)

  • dobra02 Temmuz 2013 15:14

    ya sen ne yapışkan bir adamsın ya senin yüzünden chp oy kaybediyor insanlar dahada antipati bakıyor sen yapıştın kaldın kimsin kimin ajanısın açıklada bilelim yoksa hakedene adam gibi bırakda yürüde endamını görelim

  • Allah Aşkına bi sus yeter02 Temmuz 2013 15:11

    vallahi kabak tadı verdin yaw. yıllardır sadece hakaret ve boş iddalar başka bişey yok..ytd :P

  • black02 Temmuz 2013 15:08

    kemal efendi senin üç beş kişiyi pravakötörü taksime sürüpte halk çılık oyununu esas göremediğin halk iyi görüyor seni neyi ile boğacanıda iyi bilir

  • sonerblack02 Temmuz 2013 15:04

    siz değilmisiniz sayın baykal a komplo düzenleyen siz değilmisiniz sayın sarıgülün hanımına bile saldırttıran sizdeğilmisiniz ATA nın kurduğu partiyi amaçından saptıran siz değilmisiniz boynunda pkk bayraklı vekilleri meclise sokan yap et şimdide masuma yat oh neyin demokrasisini getirecen komplonun mu kılıf uydurmanınmı

  • tv02 Temmuz 2013 15:01

    kemal arkadaşımız anca boş boş konuşuyorsun partinin başına geçtigigündenberi lak lak terstenoku kal kal yerindekal başkarirşeyyok

  • black02 Temmuz 2013 14:59

    :)