E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSG: 2017'nin en kötü performanslı 3 parası siyaset kurbanı---

SG: 2017'nin en kötü performanslı 3 parası siyaset kurbanı

SG: 2017'nin en kötü performanslı 3 parası siyaset kurbanı
12 Ocak 2017 - 01:28 borsagundem.com

Societe Generale tarafından yayınlanan raporda yılbaşından bu yana en kötü performansı sergileyen ve aralarında TL'nin de yer aldığı 3 para biriminin durumu incelendi.

SG'nin "2017'nin en kötü performansını sergileyen para birimleri, piyasaları sürükleyenin ekonomik değil siyasi unsurlar olduğunu gösterdi" başlığı ile verdiği raporda Türk Lirası, İngiliz Sterlini ve Meksika Peso'sunun yılın ilk 10 gününde yatırımcısını en çok üzen para birimleri olduğu dile getirildi.
Raporda imzası bulunan Kit Juckes, "Yeni yılda döviz piyasalarındaki hareketler, Piyasaları sürükleyen unsurlar açısından siyasetin, ekonomiden önde geldiğini gösteriyor. Türkiye'de terör saldırıları ve hükümetin para politikalarına müdahalesi, İngiltere'de Brexit endişeleri ve Meksika'da ABD'nin ticari bariyerler getireceği endişeleri para birimlerinde değer kayıpları getirdi" ifadelerini kullandı.

TCMB'nin beklentilerin üzerinde seyreden enflasyona rağmen faiz artırma konusunda isteksiz davranmasının arkasında siyasi baskılar olduğu ve bunun da TL'deki zayıflamayı artıran bir unsur olduğu dile getirildi. İngiltere'de Başbakan Theresa May'in ekonomik faaliyetlerdeki güçlü görünüme karşın Brexit'in sancılı bir süreç olabileceğini dile getirmesinin Sterlini baskı altına aldığı vurgulandı.
Juckes her iki para biriminde de geçen yıl başlayan kayıpların bugün artarak sürdüğünü vurguladı.
Meksika Peso'su ise Trump'ın seçilmesinin ardından gümrük vergilerinin artışından çekinen Ford Motor'un Meksika'dan çekileceği açıklaması ile başlayan düşüşünü sürdürüyori

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)