E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiSiber güvenlik atağı---

Siber güvenlik atağı

Siber güvenlik atağı
22 Haziran 2012 - 06:41 borsagundem.com

Yıldırım: Siber Güvenlik konusunda en son bir çalışmamız var, yakın zamanda sonuçlanacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, siber güvenlik konusunda bir çalışma yaptıklarını, yakın zamanda sonuçlanacağını belirterek, “Ne oluyor, ne bitiyor, kim nereden ne film çeviriyor bunu takip edecek kapasitede bir yapılanmaya gidiyoruz” dedi.
Uygulamalar önemli
Yıldırım, “Elektronik Haberleşme Sektöründe Eğilimler: Fırsatlar, Tehditler” konulu “7’nci Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı”nda yaptığı konuşmada, şu bilgileri verdi: “90’lı yılların ortalarında geleneksel haberleşme araçları artık değişmeye başladı. Her şey postanın içinde yürüyordu. Artık internetin yaygınlaşmaya başlaması, elektronik piyasasının gelişmeye başlaması, yazılım sektörünün bütün alanlarda kullanılmaya başlanması gibi durumlar olunca, bu sefer bu artık Haberleşme Genel Müdürlüğü, Haberleşme İdaresiyle yürütülemeyecek bir konu olduğu anlaşıldı ve özellikle gelişmiş ülkelerde başlayan bu düzenleyici kurul uygulamaları gittikçe yaygınlaştı.”
İlişkiler çok gelişti
Bakan Yıldırım şunları anlattı: “Siyasi iradenin görev alanına dalıyor, işte burada siyasetin içi boşaltılıyor’ gibi şeyler söylendi. Tabii yeni bir kurum olduğu zaman, bunun kurumsal hafızasının oluşması zaman alacak. Türkiye’de de böyle oldu. Geçen 10 yıllık süreçte kurum, Bakanlık ilişkileri çok gelişti. Başlangıçta yaşadığımız bazı sorunlar, her ülkede olduğu gibi bizde de oldu. Başlama noktası, bitme noktası, neye ne kadar siyasi irade müdahale edecek? Hangisine edecek, hangisine etmeyecek, hangi konular siyasi iradenin işidir, hangi konular düzenleyici kurumun işidir, bunlar epey tartışıldı. Ama artık BTK rüştünü ispat etmiş bir konuma geldi.”
Siber güvenlik
BTK ile aralarında çelişkileri gidermek amacıyla işi bağlayıp, el sıkıştıklarını söyleyen Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: “Siber Güvenlik konusunda en son bir çalışmamız var, yakın zamanda sonuçlanacak. Teşkilat falan kurmuyoruz. Siber güvenlik direktörlüğü, direktör yardımcıları, şefler, öyle bir yapı yok. Bunlardan bir hayır gelmez. Şimdi bunlara hiç karışmayacak, bulaşmayacak, ne oluyor, ne bitiyor, kim nereden ne film çeviriyor bunu takip edecek kapasitede bir yapılanmaya gidiyoruz.”
Bir yalan bir de sanal dünya var
BİNALİ Yıldırım, sanal dünyadaki gelişmelerin çok hızlı olduğuna işaret ederek, “Bir yalan dünya var, bir de sanal dünya var. Sanal dünya öyle hızla gelişiyor ki, yalan dünyada olan işlerin daha fazlası artık sanal dünyada yapılmaya başlanıyor. İnternette yapılan tehditlerin ve fırsatların ne olduğunun ortaya konulması önemli. Sanal dünyada gerçek işler oluyor. Alışveriş oluyor, dostluklar kuruluyor, ticaret yapılıyor.” Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)