E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSİGORTA SEKTÖRÜ BU HABERİ KONUŞUYOR---

SİGORTA SEKTÖRÜ BU HABERİ KONUŞUYOR

SİGORTA SEKTÖRÜ BU HABERİ KONUŞUYOR
22 Eylül 2010 - 12:12 borsagundem.com

Genel Yayın Yönetmenimiz Kayhan Öztürk'ün haberi Reuters'ta yayınlandı

Sadece Türkiye'de değil dünyada da yakından takip edilen FİNANSGUNDEM'in haberi Reuters'ta yayınlandı. Genel Yayın Yönetmenimiz Kayhan Öztürk'e konuşan Avivasa Genel Müdürü Meral Eredenk'in açıklamalarını Reuters şöyle haberleştirdi:

Aviva, Aksigorta'ya ortaklık konusunda istekli-Avivasa GM Meral Eredenk/Finansgündem

(Reuters) - Avivasa Genel Müdürü Meral Eredenk, satış sürecinde olan Aksigorta'ya ortaklık konusunda Aviva'nın istekli olduğunu, Aviva'nın elementer branşta Avrupa'nın gelişmekte olan ülkelerinde ve Türkiye'de büyümek istediğini söyledi.

Finansgündem internet sitesine verdiği söyleşide hem Aviva hem de Sabancı Holding tarafında çok uyumlu çalışan bir ekip olduğunu söyleyen Eredenk, Aviva ile bu uyumun Aksigorta'daki ortaklık görüşmelerine yansıyıp yansımayacağı konusunda şöyle konuştu:

"İnşallah yansır, benim temennim bu yönde. Hayatım çok kolaylaşır. Aynı ortaklar olacak. Öbür türlü muhtemelen rakiplerden biri olacak. Aksigorta kardeş kuruluş, bir yığın ortak çalışmamız var. Şu anda ben elementer ürün almak isteyince Aviva ve Aksigorta var. Aksigorta sağlıkta iyi, Aviva sağlıkta yok. Sağlığı Aksigorta'dan, konutu Aviva'dan alıyorum. O yüzden kişisel tercihim bu yönde. Ortaklık süreci Holding'te yürütülüyor. Aviva'nın istekli olduğunu biliyorum. Elementerde Avrupa'nın gelişmekte olan ülkelerde, Türkiye'de büyümek istiyorlar, olursa gayet bir güzel bir şey olur."

Sabancı Holding portföyünde yer alan Aksigorta'nın büyüme hedeflerine katkı sağlayıcı stratejik opsiyonların değerlendirilmesi için Ak Yatırım ve Citigroup Global Markets'i Mart ayında finansal danışman olarak atamıştı.

(Haberi yazan Behiye Selin Taner; Redaksiyon Aslı Kandemir)



KAYHAN ÖZTÜRK'ÜN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)