E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'Şikenin detaylarına girmedik'---

'Şikenin detaylarına girmedik'

'Şikenin detaylarına girmedik'
02 Eylül 2011 - 18:22 borsagundem.com

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri ve Süper Lig'de yer alan kulüplerin temsilcileriyle bir araya geldi

Toplantı öncesinde basında çıkan haberlerde ana gündem maddesinin 'şike soruşturması' olacağı söyleniyordu ancak görüşme sonrasında açıklama yapan Bakan Suat Kılıç "Şike soruşturmasının detaylarına girme gereği duymadık" dedi.
İşte Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in açıklamaları...
Maçlardan önce bayramı da fırsat olarak değerlendirdik ve bir araya geldik. Bugünkü milli maçı fırsat bilerek sezon öncesi durum değerlendirmesi gerçekleştirdik. Futbolumuzun sorunlarını görüştük. Türkiye 2020'ye aday. Olimpiyatlarda sadece o organizasyonu gerçekleştiren ülke değil, başarıdan başarıya koşan bir ülke olmak istiyoruz. Türkiye'de futbol dışı branşları da çok önemsiyoruz.
Süper Lig'de temsil edilen 18 kulübün başkan ve yöneticileri ile görüştük. Taraftar gruplarımıza düşen çok büyük görevler var. Türk sporunu bakanlık olarak destekleyeceğiz. 18 kulübün tamamına eşit yakınlıktayız. Bugün olduğu gibi bundan sonra da başkanlarımızla, TFF yöneticileri ile bir araya geleceğiz. Futbol üzerinden diğer branşlara ciddi yatırımlar yapılmasını istiyoruz. Kulüp başkanlarımızın da bu toplantıdan memnun olduğunu düşünüyorum. Sporla iç içe bir hayat için de başkanlarımızdan büyük destek alacağız. Bugünkü toplantı gündemimiz buydu. Bir konuya odaklanmak üzere toplanmadık. Her kulübün farklı farklı sorunları var. Tüm sorunları konuştuk.
ŞİKE SORUŞTURMASI KONUŞULMADI
Şike soruşturmasının detaylarına girme gereği duymadık. Hepimizin ana neticesi şudur. 18 futbol kulübümüz, Türk milli takımının insan rezervidir. TFF, özerk bir yapı. Futbolla ilgili güncel sorunları siyasal sorun haline getirmek kimseye fayda sağlamaz. TFF üzerinde emretme buyurma yetkimiz yoktur. Bugün neler yapabileceğimizi konuştuk. Gençlik ve Spor Bakanı olmasaydım kişisel görüşümü açıklardım ancak bu görevde olduğum için kişisel düşüncemi açıklayamam. Lütfen futbol dışındaki haberlere de gerekli ilgiyi gösterelim.
YILDIRIM DEMİRÖREN: BÖYLE BİR TOPLANTI İLK KEZ OLDU
Bakanımıza teşekkür ediyorum. 10 yıldır futbolun içindeyim. İlk kez bir bakan, başkanları toplayarak düşüncelerimizi paylaşmak istedi. Özellikle bu zamanda bakanımızın da bizimle birlikte olduğunu göstermesi çok güzel. Taraftarlarımızı konuştuk. Kulüplerimizin sıkıntılarını anlattık. Ekonomik olarak nasıl katkıda bulunabiliriz diye konuştuk. Faydalı bir toplantı olduğuna inanıyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)