E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSIKINTI HEDGE FONLARA SIÇRADI---

SIKINTI HEDGE FONLARA SIÇRADI

SIKINTI HEDGE FONLARA SIÇRADI
25 Eylül 2008 - 09:49 borsagundem.com

Açığa satış yasaları bir anda değişti, aracıların çöküşü kredi alma olasılığını azalttı, bilançolarındaki riskleri azaltmak zorunda kaldılar ve Eylül biterken, birçok fon için yıl sonu geldiğinden fonların nakte çevrilmesiyle sarsılıyorlar.

Son zamanlar piyasada herkes için zorlayıcı oldu, özellikle de hedge fon yöneticileri için. Açığa satış yasaları bir anda değişti, aracıların çöküşü kredi alma olasılığını azalttı, bilançolarındaki riskleri azaltmak zorunda kaldılar ve Eylül biterken, birçok fon için yıl sonu geldiğinden fonların nakte çevrilmesiyle sarsılıyorlar. Gar Wood Securities CEO’´su Robert Jersey nakte çevrimlerin şu anda çok aktif olduğunu söylüyor ve 'Birçok fon ödemelerini karşılamak için nakit almaya çalışıyor' diye ekliyor. Temmuz ayında hedge fonlardan 12 milyar dolar çıkış yaşandı. Morningstar hedge fon endeksi % 5.8 düştü, fakat yine de S&P500’´den iyi durumdaydı. Nakte çevrimler Ağustos ve Eylül’´de devam etti ve dördüncü çeyreğin daha da kötüleşmesi bekleniyor. Fonlardan çekilmenin piyasalar için de sonuçları olabilir. RGE Economics’´teki yazısında Nouriel Roubini 'sistemik açıdan önemli olan bazı hedge fonların sorun yaşamasının sistemik sonuçlar doğurabileceği göz ardı edilmemeli' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)