E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivSıkışık trafikte daha az yakacak---

Sıkışık trafikte daha az yakacak

Sıkışık trafikte daha az yakacak
22 Ağustos 2011 - 07:49 borsagundem.com

Hyundai, i20 Troy’un 2012 modellerinde “ISG- Idle Stop and Go” olarak adlandırılan akıllı dur-kalk sistemi de sunmaya başladı

90 HP’lik 1.4 lt CRDi dizel motor seçeneğiyle alınabilen sistem, kısa süreli duraklamalarda ve dur-kalk trafikte motoru durdurarak, yakıt tüketimini yüzde 20’ye varan oranda azaltıyor. Bu sayede i20 Troy 1.4 CRDi’ın yakıt tüketimi 100 km’de ortalama 3.7 lt’ye kadar düşüyor. ESP ve 15 inçlik jantlarla birlikte düşük sürtünme direncine sahip lastiklerin de standart olarak sunulduğu i20 Troy ISG Plus’ın anahtar teslim satış fiyatı 39 bin 200 TL olarak belirlendi.
Bununla birlikte 2012 model i20 Troy’un “Team” ve “Mode” donanım paketlerinde artık 14 yerine 15 inç jantlar sunuluyor. Ayrıca i20 Troy’un 1.4 benzinli (manuel ve otomatik) ve 1.4 dizel manuel motor seçeneklerinde sunulan Prime donanım paketinin üzerine eklenen, ses tanıma fonksiyonlu bluetooth, 15 inç alaşım jant, deri direksiyon simidi ve vites topuzu özelliklerini içeren “Prime Plus” donanım paketi de 1.400 TL ekstra bedelle satın alınabiliyor.
Geely Emgrand EC7 Hatchback Türkiye’de
Çinli Geely’nin C sınıfındaki temsilcisi Emgrand EC7, sedanın ardından hatchback kasa tipiyle de Türkiye’de satılmaya başlandı. Sadece 1.5 lt (106 HP) benzinli motor seçeneğiyle satışa sunulan Emgrand EC7 HB, 28 bin 990 TL’den başlayan fiyatlara sahip.
Geçtiğimiz yılın mayıs ayında Türkiye’de satışa sunulan Geely Emgrand EC7 modelinin sedan versiyonunun elde ettiği başarıdan sonra Türkiye’ye getirilmeye başlanan hatchback kasa tipi, Avrupai tasarımı, geniş iç hacmiyle dikkat çekiyor. 1.5 lt hacimli ve 106 HP üretebilen benzinli motoru, aynı zamanda düşük yakıt tüketimine de sahip. Aracın donanım listesinde ABS+EBD, sürücü, yolcu ve perde hava yastıkları, yol bilgisayarı, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve bagaj açma, elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar, yükseklik ayarlı deri kaplı direksiyon simidi, tam otomatik klima, radyo/CD/MP3 çalar, elektrikli kontrollü ön ve arka camlar, sunroof, far ve park sensörü, elektrikli sürücü koltuğu gibi unsurlar bulunmakta.
VW nihayet bu bücürü üretiyor!
Volkswagen, uzun süredir beklenen kararını açıkladı ve yeni küçük otomobili “up!”ın Avrupa’da aralık ayından itibaren piyasaya sunulacağını bildirdi. VW ürün gamının en küçük üyesi olacak 3.54 m uzunluğundaki up!, üç farklı versiyona sahip olacak. İlk etapta 1.0 lt’lik benzinli motorla donatılacak araç, 2013’te de elektriklenecek! Aracın fiyatı hakkında bir bilgi verilmezken, bazı versiyonlarında isteğe bağlı olarak “tehlike anında frenleme”yi sağlayan bir sistem de yer alacak. Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)