E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıŞili'deki grev bakır fiyatlarını artırdı---

Şili'deki grev bakır fiyatlarını artırdı

Şili'deki grev bakır fiyatlarını artırdı
25 Ocak 2017 - 23:55 borsagundem.com

Şili'deki greve yönelik endişeler bakır fiyatlarının bugün 19 ayın en yüksek kapanışı ile günü tamamlamasını sağladı.

Dünyanın en büyük bakır üreticisi olan Şili'deki greve yönelik endişeler bakır fiyatlarının bugün 19 ayın en yüksek kapanışı ile günü tamamlamasını sağladı.

New York Emtia Borsası'nın Comex bölümünde Mart vadeli bakır sözleşmeleri yüzde 0.1 oranında yükselerek 2.7111 dolart/pound seviyesinden kapandı. Bu rakam 2015 Ocak ayından bu yana yakalanan en yüksek kapanış rakamı oldu.

Fiyatlardaki yükseliş'te Şili'de BHP Billiton'un sahip olduğu Escondida madenindeki grev etkili oldu. Bu maden dünyadaki bakır üretiminin yaklaşık yüzde 5'ine sahip bulunuyor.

İşveren ve sendika temsilcileri arasında yapılan görüşmenin ardından sendika temsilcileri BHP'nin teklifinin kabul edilemez olduğunu belirtmişlerdi.

Bakır ayrıca ABD'deki beklenen vergi indirimlerinden de destek aldı ki bu indirimlerin alt yapı harcamalarını ve dolayısıyla bakır talebini artırması bekleniyor.

Bununla birlikte bazı analistler ABD'nin bakır talebinin küresel talepte yüzde 15'lik paya sahip olduğunu buna karşın Çin'in payının yüzde 45 olduğunu hatırlatarak, bu durumun geçici olabileceği uyarısında bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)