E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSILVERLINE HİSSELERİNDE NELER OLUYOR?---

SILVERLINE HİSSELERİNDE NELER OLUYOR?

SILVERLINE HİSSELERİNDE NELER OLUYOR?
29 Temmuz 2009 - 00:43 borsagundem.com

Halka açıldığı günden itibaren uzun süre değer kaybeden Silverline hisseleri son günlerde oldukça hareketli!!! Peki kamuoyuna açıklanmayan özel bir durum mu var?

2006 yılında halka arz edilen ve uzun süre değer kaybeden Silverline hisselerinde son günlerde önemli hareketler yaşanıyor. Nedeni belli değil! Şirket son dönemde hisse fiyatını etkileyecek önemli bir açıklama yapmadı. Aksine geçtiğimiz günlerde şirketin ortaklarından Fuat Çöllü, sahip olduğu yüzde 6’lık payı yani 1 milyon 920 bin lotluk hisseyi satmak için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na kaydettirdi. Çöllü’nin hisse satış kararı almasının ardından tahtada başlayan yukarı hareket düşündürücü! Geçmişte de benzer hareketler sık sık yaşanmıştı. Patron hisselerini satmak isteyen yasaklı spekülatörler, önce hisseyi yukarı taşıyıp sonra ellerindeki hisseleri komisyon karşılığında küçük yatırımcılara devretmişti. Bu operasyonların önemli bir kısmı SPK tarafından cezalandırıldı. Silverline hisselerinde de benzer bir durumun yaşanıp yaşanmayacağını zaman gösterecek. Ancak, yüklü miktarda ortak satışı gelen bir hissenin yukarı doğru hareketlenmesi borsanın doğasına aykırı! Bu arada zararı yüzde 300 artan şirketin hisselerinde 0.40 liradan başlayan hareket 1 lira seviyesine ulaştı. Yatırımcılar tedirgin, gözler SPK’da..! Hisselerde olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olacak bir gelişme var da yatırımcılardan mı saklanıyor?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)