E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Şimşek: Hedeflerimiz gerçekleşmeye devam edecek---

Şimşek: Hedeflerimiz gerçekleşmeye devam edecek

 Şimşek: Hedeflerimiz gerçekleşmeye devam edecek
11 Aralık 2023 - 11:10 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Uygulamaya koyduğumuz politikalarımızın sonuçlarını her gün alıyoruz, program hedeflerimiz bir bir gerçekleşmeye devam edecek" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu dönemde en büyük dezavantajın ihracat artışını sınırlayan ticaret ortaklarındaki zayıf talep olduğunu, sanayi üretimindeki seyrin büyük oranda bunu yansıttığını söyledi.

Şimşek, bugün açıklanan verilerle ilgili "X" hesabından açıklamalarda bulundu.

Şimşek, büyümede dengelenmeye yönelik politikalarla cari dengenin Ekim ayında da fazla verdiğini belirterek, "Yıllık açık mayısa göre 9,6 milyar dolar azaldı. Cari dengedeki düşüş ve ülkemize yönelik artan uluslararası yatırımcı ilgisi sayesinde rezervlerimiz 140 milyar dolar ile tarihi yüksek seviyesine ulaştı." dedi.

Şimşek şöyle devam etti:

"Uyguladığımız politikalarla bir yandan kırılganlıkları azaltırken diğer yandan yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeyi tesis ediyoruz. Bu dönemde en büyük dezavantajımız ihracat artışını sınırlayan ticaret ortaklarmızdaki zayıf talep. Sanayi üretimindeki seyir büyük oranda bunu yansıtıyor.

Ekim ayında işsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8,5’e geriledi.

Uygulamaya koyduğumuz politikalarımızın sonuçlarını her gün alıyoruz, program hedeflerimiz bir bir gerçekleşmeye devam edecek."

Sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı

 

Ekimde 186 milyon dolar cari fazla

 

İşsizlik oranı ekim ayında geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • büyük düzeltici 11 Aralık 2023 14:07

    uzaydan yayın devam ediyor.herşe gülistan borsada bilem yansıyor .borsa tarihin en çöküşünde .siz genede inanın herşe düzelyio efason bilem iniyo pahalılık var ama ossun o başka bi şe .sorun efason dapahalılkta değil.efason olduğunda kötü efasonda düşüyo zaten ahauhauauhau sizler oy vermeye devam kardeşlerim emekli abilerim bol çift maaşlı akpa liları üzmeyelim .hade oylar vermeye devam düşecek düşecek merak etmeyin siz bekleyin düşecek hahauahahau efason .hatta 2085 ten 2054 e alındı iniş tarihi hauhauhauhau 

  • pahalılık11 Aralık 2023 13:55

    zamlar fiyatlar artmaya devam ediyor o konulardan da konuşun ne olacak bu pahalılık.en ucuzundan 6 yumurta  30 tl oldu