E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek-Karatepe görüşmesi bitti: İşte CHP'nin önerileri---

Şimşek-Karatepe görüşmesi bitti: İşte CHP'nin önerileri

Şimşek-Karatepe görüşmesi bitti: İşte CHP'nin önerileri
24 Haziran 2024 - 16:15 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Heyeti görüşmesi sona erdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe dört saati aşan görüşmede 4 ana başlıktaki önerilerini sunduklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile makamında görüştü. Hazine ve Maliye Bakanlığında gerçekleşen görüşme saat 10.00'da başladı ve yaklaşık olarak 4 buçuk saat süren görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Bu görüşme sonrası Yalçın Karatepe açıklamalarda bulundu. Karatepe yaptığı açıklamada 4 ana başlıktaki önerilerini Bakan Şimşek'e sunduklarını belirtti.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin Bakan Şimşek'le görüşmelerinde konuşulanlara dair yaptığı açıklamada öne çıkan başlıklar arasında vergide adalet, emekli aylığı artışı ve asgari ücrete ara zam oldu.

Yalçın Kabatepe, "Sayın Bakan'a Emekli aylığına artışın zorunlu olduğunu söyledik" ifadelerini kullanırken bununla birlikte Kabatepe'nin açıklamaları arasında, "Asgari ücrete ara zam talebimizi Bakan Şimşek'e ilettik ifadeleri de dikkat çekti"

"VERGİDE ADİL BİR SİSTEM OLMALI"

Vergide adaletle ilgili görüşlerimizi paylaştık. Biz sayın Bakanla olan görüşmemizde vergilerin yüksek gelir gruplarında yer alanlardan yüksek oranda olması gerektiğini beyan ettik. Düşük gelir gruplarında kalanların sırtındaki vergi yükünün azaltılması gerektiğini belirttik.

Vatandaşın bu kadar yüksek vergi yükü altında kaldığı dönemde ne kadar verginin silindiğini veya ne kadar vergi affının kamuoyu ile paylaşılması konusunda şeffaflığın olması gerektiğini söyledik.

"TÜİK'İ BAĞIMSIZ HEYET DENETLESİN"

TÜİK'in açıkladığı verilerle ilgili şüphelerin olduğunu ve bu konuda çalışma yapılması gerektiğini Sayın Bakan'ın dikkatine sundum. Eleştirilerin ortadan kalkması için bağımsız bir danışma kurulu, heyet oluşturulması ve raporların incelenmesi ve tereddütlerin ortadan kalkması için çalışma yapılmasını önerdik."

YURT DIŞI HARCI KONUSU

Ekonomi kurmayı Yalçın Karatepe ayrıca medyada sık sık konuşulan yurt dışına çıkış harcının 3000 lira olacağı iddiaları sonrası Şimşek ile konuştu. Karatepe, "Yurt dışı harcının alınmaması gerektiğini söyledik ama somut bir yanıt alamadık. Tasarıyla ilgili çalışmayı henüz tamamlamadıklarını sanıyorum" dedi.

Mehmet Şimşek ile CHP görüşmesi başladı

 

Bakan Şimşek, CHP heyeti ile görüşecek: Gündemde ara zam var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali25 Haziran 2024 09:10

    Avrupa  birliğine girmek isteniyor...Sözde o vakit nasıl vergi topluyor bir bakın tüm vergiyi fakir fukaraya yüklemeyin...herkes kazandığı para üzerinden vergi toplayın....vergi kaçırana yüklü para cezası verin...yandaşa ve şirketlere vergi istisnası yaaaaaaaaaapppppmmmmaaaaaa

  • garip yanddaş şero25 Haziran 2024 13:17

    abijim ne istiyonuz bizden olmasın mı yani bizde de .yani biz avrupaya kıbrısa gitmeyelimmi .çok lüküs evde yaşamayalım mı abi .masraf çok inan aidat yok çocukun okul masrafı falan yok arada evde parti yapıyoz falan masraflı abijim bide haftada 3 gün falan yemeğe çıkıyoz kalamışa bebeğe falan çıkmayalımmı abijim .nolcak illa vergi verin diyonuz abijim bizim vergilerlemi düzelcek memleket.hem biz mi dedik akapa yı başa getirin memleketin canına okusun diye sizler istediniz akapa da yapıyo abijim .ahuahhauhauhau 

  • Mucise Reis : )24 Haziran 2024 17:24

    CHP bence türbünlere oynuyor.Acaba iktidarda olsa bu isteklerini hayata geçereceklermi idi.

  • gılları şifa saçan yobaz beçet 24 Haziran 2024 16:30

    bu cahapa her zamanki gibi.yok fakire zam olsun yok zenginden vergi al falan zengin ne yapsın masraf okadar çokki.bi uçakla kıbrısa bile gitmek dünya para  orada bide kumara verilen para falan napsın yani zengin .bakın borsa gewriledi çöküyo gene