E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiŞimşek: Yüzde 5 büyüme olası---

Şimşek: Yüzde 5 büyüme olası

Şimşek: Yüzde 5 büyüme olası
07 Haziran 2017 - 14:24 borsagundem.com

OECD'nin Türkiye'nin büyüme beklentisini yüzde 3,4'e yükseltmesini yorumlayan Başbakan Yardımcısı Şimşek, büyümenin bu tahminden daha yüksek gerçekleşeceğini, reformlarla yüzde 5 büyümenin olası olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatının (OECD) Global Ekonomik Görünüm raporunu değerlendirdi.

Türkiye'nin 2017'de raporda tahmin edilen yüzde 3,4 tahmininden daha hızlı büyüyeceğini söyleyen Şimşek, "OECD, Türkiye için 2017 büyüme tahminini yüzde 3.4'e yükseltti; gerçekleşme daha yüksek olacak, reformlarla yüzde 5 olası" dedi.

OECD bugün yayımladığı ekonomik görünüm raporunda küresel ekonomide bu yıl için büyüme beklentisini mart ayındaki yüzde 3.3 düzeyinden yüzde 3.4'e yükseltti. OECD Türkiye 2018 için büyüme beklentisini ise yüzde 3.8'den yüzde 3.5'e düşürdü.

Şimşek, OECD panelinde konuşacak

Şimşek, Danimarka tarafından başkanlık edilen ve bu yıl ana teması, "Küreselleşmenin işler hale getirilmesi: Herkes için daha iyi bir yaşam" olarak belirlenen Bakanlar Konseyi toplantısının açılışına katıldı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, OECD konferans merkezinde bugün yapılacak "İnsanların ve şirketlerin açık ve dijital bir ortamda gelişmelerinin sağlanmasına yönelik politikalar" konulu panelde ana konuşmacı olacak.

Bakanlar Konseyi toplantısında açık ve dijital ekonomilerde refahın geliştirilmesine yönelik yeni bir kapsayıcı büyüme konusu tartışılacak ve küreselleşmeye insan odaklı bir yaklaşım tanımlanmaya çalışılacak.

Toplantı boyunca ayrıca, sürdürülebilir kalkınma hedefleri, OECD’nin yeni üyelik yapısı ve ticaret ile yatırım konuları bakanlar tarafından ele alınacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)