E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSınavı 1 dakika ile kaçıran genç intihar etti---

Sınavı 1 dakika ile kaçıran genç intihar etti

Sınavı 1 dakika ile kaçıran genç intihar etti
31 Mart 2017 - 13:21 borsagundem.com

Çanakkale’nin Biga İlçesi’nde 12 Mart pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) bir dakikalık gecikme nedeniyle alınmayınca bunalıma giren 18 yaşındaki B. K. intihar etti.

Çanakkale'da korkunç bir olay meydana geldi! YGS sınavını bir dakika ile kaçırdıktan sonra bunalıma giren 18 yaşındaki B. K., intihar etti.

Olay dün akşam saatlerinde Biga İlçesi’nin Kavaklık Mahallesi’nde oturan K. ailesinin evinde meydana geldi. YGS’ye giremediği için bir süredir bunalımda olduğu belirtilen Biga Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi B. K. canına kıydı. Kız kardeşi akşam eve geldiğinde B.'un odasında tavana asılı cansız bedeniyle karşılaştı.

Haber verilmesi üzerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekibi, B.’un intihar ettiğini belirledi. Savcının olay yerinde incelemesinin ardından B. K.’nın kesin ölüm nedeninin saptanması için cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan K.  ailesinin fertleri, B.’un 12 Mart pazar günü yapılan YGS’ye 1 dakika geç kaldığı gerekçesiyle giremediği için bunalımda olduğunu, geçen 28 Mart’ta sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından psikolojisinin iyice bozulduğu için intihar ettiğini düşündüklerini söyledikleri öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yıllardır aynı31 Mart 2017 21:52

    sınav 12de olsa nolur??? illa sınavlar sabah sabah mı yapılmak zorunda???

  • M K31 Mart 2017 19:19

    YETKİLİLERE DUYURULUR! SINAVA GEÇ GELENLER GEÇ KALANLAR SINIFI OLUŞTURULABİLİR BÖYLELİKLE KALAN AZ ZAMAN SORUNU ÖĞRENCİYİ İLGİLENDİRSİN.

  • Muhim olan suriyeliler gerisi hikaye31 Mart 2017 16:24

    Suriyelileride beleşten sinavsiz universitelere aliyorlar, bizimkileride intihara zorluyan hökümetiz çok yaşa

  • fatih,islambul31 Mart 2017 16:14

    inandırıcı deyil sınavı bahane etmişler hayatına bukadar önem veren düzenli olan zaten zamanında sınava yetişirdi ,vardır başka sorunları

  • Spesifik31 Mart 2017 14:54

    Zannetmiyorum ki inteharın sebebi imtehana yetişememek olsun.Böyle birşey olsaydı aradan 19 gün geçmeden merhume bu işi birkaç gün içinde yapabilirdi.Ayrıca sınava giremeyen birinin sınav sonuçlarının açıklanmasıyla ne gibi ilgisi olabilir.Bence bu inteharın arkasında farklı nedenler var gibi.Nede olsa bu gençler hala ergen dönemdeler.Olayın iyi sorgulanıp en ince ayrıntısına kadar masaya yatırılması gerekir.Gençler özellikle televizyondaki dizilerden çok etkilenmekte.Devletin acilen bu dizilerdeki şiddet ve intehar sahnelerine bir düzen getirtmesi gerekir.Engellenmeyecek bu gidişatın faturası maneviyat açısından çöküntüye uğramış bir neslin gelişiminde büyük tesiri olacaktır.

  • Kasım31 Mart 2017 14:03

    Kim ödeyecek bu kızın vebalini. Milli eğitim mi yoksa sınav komisyonu mu. Sınav öncelikle geç kalınmadı. 15 dakika erken gelemedi. Geç kalsa bile kendi süresinden yer. Çok mantıksız bir sistem.

  • Yorumspor31 Mart 2017 14:02

    Eğitim sistemimiz tamamen yanlış. Sınavda sorular açılındı veya birilerine sorular dağıtıldı. Bu işlem sınav esnasında mı oldu? YÖK ve Milli eğitim güvenliği sınav olduğu anda değil sınav soruları hazırlanma aşamasında sıkı tutmalıdır.

  • gt31 Mart 2017 13:42

    Yazık gençlerimiz ne hale geldiler.... umutsuzluk...