E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSingapurlu dev yatırımcı Türkiye’de ---

Singapurlu dev yatırımcı Türkiye’de

Singapurlu dev yatırımcı Türkiye’de
31 Temmuz 2012 - 12:25 borsagundem.com

Ortadan kaybolmuştu, geri döndü. Şimdi ise bir Türk bankasının peşinde… İşte heyecanlı kulis…

İlk başta, Türkiye’ye gelecek yeni bir yatırım fonu gibi algılandı. Yapı Kredi Çukurova Grubu’nda iken talip olan, ardından da Garanti Bankası’nın GE ile yaptığı hisse satış anlaşmasında geride kalan iki kuruluştan biri olduğu anımsandı.
Singapur kökenli Temasek, 2006’daki bu girişimin ardından Türk piyasalarında pek gözükmedi. Bir başka finans kuruluşuyla da ilgilenmedi. Geçen hafta çıkan habere kadar da ismi pek dolaşmadı piyasalarda.
Edindiğimiz bilgiye göre Temasek, bir bankanın kontrolünü almak yerine azınlık hisseye yatırım yapmayı tercih edecek. Örneğin, hemen piyasalarda ABank’ın adı geçti. ABank yönetimiyle görüşme yapılıp yapılmadığı konusunda net bir bilgi edinemedik.
Ancak, piyasanın büyük oyuncularından edindiğimiz bilgilere göre Temasek’in radarında büyük bankalar da var. Bir bankanın genel müdürünün , “Citibank, Akbank’taki hisselerini azalttı. Kalan hisseleri de elden çıkarabilir. Temasek bu hisseler için uygun alıcıdır” değerlendirmesi çok anlamlı. (Ekonomist)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)