E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSinovac'tan Türkiye'ye üretim lisansı ---

Sinovac'tan Türkiye'ye üretim lisansı

Sinovac'tan Türkiye'ye üretim lisansı
12 Mayıs 2021 - 09:05 borsagundem.com

Sinovac CEO’su Yin Weidong aralarında Türkiye'nin de olduğu beş ülkeye üretim lisansı verdiklerini belirtti.

Sinovac CEO’su Yin Weidong, Türkiye ile birlikte Endonezya, Brezilya, Malezya ve Mısır'a aşıyı ülkelerinde üretme konusunda lisans verdiklerini beliritti.

Bloomberg'e konuşan Yin, Brezilya, Endonezya ve Türkiye'ye nüfusun yüzde 20'sini aşılamaya yetecek kadar aşı sağladıklarını ancak bunun yetersiz olduğunu belirtti. Bu kapsamda Yin, aşıların üretimi için lisanslama sürecine geçtiklerini ifade etti.

Yin ayrıca, farklı klinik sonuçlarını savunurken CoronaVac’ın gerçek dünyada daha iyi sonuç verdiğini gösteren kanıtlar olduğunu belirtti.

'Araştırma sonuçları yüksek etkinlik gösterdi'

Sinovac Biotech Ltd.’in ürettiği Kovid-19 aşısı CoronaVac, Endonezya’da sağlık çalışanları arasında yapılan gözlemde yüksek etkinlik sonuçlarına ulaştı. 

Endonezya Sağlık Bakanı Budi Gunadı Sadıkin Bloomberg’e yaptığı açıklamada Sinovac aşısı olan 25.374 sağlık çalışanının ikinci dozlarını aldıktan sonra 28 gün boyunca izlendiğini belirtti. Sadıkin’in verdiği bilgiye göre aşı, izlenen grup içinde can kaybını yüzde 100 önlerken hastaneyi yatışlara karşı da yüzde 96 oranında koruma sağladı.

Sadikin, izlenen grupta Kovid-19 bulaşmasının ise yüzde 94 oranında önlendiği bilgisini verdi. Bakanın açıkladığı bu oranın içinde asemptomatik vakaların yer alıp almadığı ise net değil.

Sadıkin “Sağlık çalışanları arasında can kaybı ve hastaneye yatışlarda çok büyük düşüşler gördük” açıklamasını yaptı.

Endonezya’daki sonuçlar aşının üçüncü faz çalışmalarından elde edilen sonuçlara göre daha yüksek etkinliğe işaret ediyor. Brezilya’daki çalışmalarda CoronaVac aşısının etkinliği sadece yüzde 50’nin üzerinde çıkmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • #rtalb #glryh 12 Mayıs 2021 22:10

    taa 1 yıl önce kan verdiğim kızılay çadırında kızılay görevlisi aşının ölü hücreden üretilebileceğini söylemişti bunu diyen sağlık görevlisi memur iken 1 yılı geçti bizim prf.lar bu surede niye üretemedi ilginç. memur bunu 1 yıl önce diyorsa üst düzey bilim insanlarımız maalesef bunu sürecin başından planlamasını yaparak 14 ayda üretmeliydi

  • Aga12 Mayıs 2021 12:03

    Ama bizim yerli asimiz vardi nisanda kollardaydi :)) hedef 2923 gibi hep ileri tarihe at zaman kazan taktigi cok seytanca cokk

  • MELİS MARMARİSLİ12 Mayıs 2021 11:50

    Meral Akşener de Çin ile ilişkileri uygur Türkleri yüzünden bozun diyor idi.eğer bozsa idik çinli ler bu aşıyı verirlermi idi.Devlet yönetmet öyle cak cuk konuşmakla olmuyor.sonra bugün üç tane ünlü çin marka cep telefonları artık ülkemizde üretilmekte bunların başka fabrikaların geleceğini tahmin etmekteyim.uygur Türkleri meselesi başka yollar ile görülerek daha tatminkar çözümler bulunabilir.

  • Er12 Mayıs 2021 12:00

    Filistin icin abd israille bozabiliriz ama dimi :))

  • RAMO CANCAN12 Mayıs 2021 11:11

    CHP şimdi ne diyecek acaba.elinden oyuncağı alınmış oldu.

  • İyi haber12 Mayıs 2021 09:47

    İhracaat bile yapabiliriz ciddi gelir yaşanır

  • wers12 Mayıs 2021 09:35

    aşı yok aşılama az ne yapacağız yazı kaybettik kışın ne olacak

  • Bika12 Mayıs 2021 09:31

    Lisans vermişler, Türkiye'de aşı üretilsin de cek cak bitsin. Daha önce haziran sonu aşılama tamamlanacağı açıklanmıştı, temmuz ayında Sinovac aşısı olanların üçüncü doz aşı zamanı geliyor.

  • AHMET ÖZBİRİ12 Mayıs 2021 11:10

    Sen yorumlarında hiç olulluk görmedim.Sen nasıl bir mahkutsın söylermisin.Ülkeni beğenmiyorsan git başka ülkelerde yaşa ve geber.Daha ne yapacak hükümet.Geçmişte adamlarınız abd nin içimizdeki adamları ile şimdi de dıştan tüm dünya ve özelliklede muhalefet partileri ile mücadele vermektedir.muhalefet partileri olsa ne yapacak idi.muhalefet partilerinin 1970 yıllar iktidarını hiç gördünmü sen.un, benzin cimento akaryakıt, tereyağ kömür ilaç vs.vs.yokluklar ülkesi idik.sana varlık yaramıyormuş.ALLAH ından bul.