E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞirket karları yükselecek!---

Şirket karları yükselecek!

Şirket karları yükselecek!
13 Ocak 2014 - 08:15 borsagundem.com

ABD'de ekonominin toparlanmasıyla birlikte 2014'te satışların artarak şirket kârlarını yükseltebileceği belirtildi

ABD'de şirket kârları ekonomideki toparlanmanın olumlu etkilerini hissedebilir. Düzelen istihdam piyasası, yerli enerji üretimi, düzelen emlak ve varlık fiyatlarıyla birlikte 2014 yılında ABD yüzde 3'lük büyüme yakalayabileceği belirtildi. Reuters'ın anketine göre ekonomideki büyümeye paralel olarak S&P 55'deki şirket gelirlerinin de bu yıl yüzde 3,8 artış kaydetmesi bekleniyor. Goldman Sachs ise daha iyimser olarak şirket gelirlerinde yüzde 5,8'lik yükseliş öngörüyor. 2013'te şirket gelirleri ancak yüzde 1,8 büyüyebilmişti.

HARCAMA KESİNTİLERİ AZALACAK

Ekonominin toparlanmasıyla birlikte tüketim harcamalarının da artacağını belirten ekonomistler, şirketlerin böylelikle kâr marjlarını yükseltmek için kısıntıya gitmek zorunda kalmayacağını ifade etti. Mizuho Securities'ten Carmine Grigoli, "2014 yılı boyunca şirket kârlarına yönelik beklentinin yükseleceğini göreceğiz" dedi. ABD ekonomisindeki büyümenin şirket büyümelerine yıllık yüzde 3 ile 5 arasında olumlu etki ettiği belirtildi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)