E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞirket satma zamanı geldi mi?---

Şirket satma zamanı geldi mi?

Şirket satma zamanı geldi mi?
29 Nisan 2014 - 09:28 borsagundem.com

Özel yatırım firmalarının artık portföylerindeki şirketleri ellerinden çıkarmaları gerektiği ifade edildi

Özel yatırım firmalarının ellerindeki şirketleri satmaya başlamasının zamanı geldiği belirtildi. Fortune dergisi için bir yazı kaleme alan Chicago Growth Partners yöneticilerinden Devin Mathews, özel yatırım firmalarının geçtiğimiz 10 yıl boyunca şirket alımı yaptığına dikkat çekerken, satışların ise “salyangoz hızıyla” ilerlediğini söyledi. “Artık portföyleri hasat etme zamanı geldi” diyen Mathews, söz konusu şirketlerde küçük ortak konumunda olanların da bu yönde bir talebi olduğunu ifade etti.

7 BİN 500 ŞİRKETİN YARISI ALTI YILDIR DURUYOR

ABD’de toplam 7 bin 500 şirketin özel yatırım firmaları tarafından yönetildiğini söyleyen Mathews, bu şirketlerin yarısının özel yatırım portföylerinde altı yıldır durduğunu belirtti.

HALKA ARZ EDİLEBİLİR

Özel yatırım firmalarının ellerindeki şirketleri satmalarının bir yolunun bu şirketleri halka açmak olduğunu söyleyen Mathews, ABD piyasalarında bir halka arz patlaması olsa bile bu şirketlerin portföylerde oluşturduğu baskıyı azaltamayabileceğini kaydetti.

KURUMSAL ŞİRKETLER İLGİLENMİYOR

Dev kurumsal şirketlerin artık özel yatırım firmalarının ellerindeki şirketleri almaktan kaçındığını söyleyen Mathews, “Kurumsal şirketlerin varlık almaktansa varlık satmaları daha olası” değerlendirmesini yaptı.

ÖZEL YATIRIM FİRMALARI BİRBİRİNE SATIYOR

Mathews, bu koşullar altında özel yatırım firmalarının portföylerindeki şirketleri birbirlerine satmaya başladığını ifade etti. Özel yatırım firmalarının ellerindeki şirketleri çıkarmaktan kaçınmaktaki bir başka nedenin de bu şirketleri yönettikleri için aldıkları ücretler olduğunu kaydeden Mathews, özel yatırım firmalarının bu gelirleri kaybetmek istemediğini belirtti.

EN AZ 10 YIL SÜRER

Özel yatırım firmalarının ellerindeki şirketleri satmaya hemen başlamaları halinde hepsinin elden çıkmasının 10 yıl sürebileceğini belirten Mathews, “Ancak çözüm halka arzlar veya kurumsal şirketlerde değil. Bu gidişle özel yatırım şirketleri ellerindeki varlıkları takas etmeye hız verecek ve en sonunda varlıklar küçük ortaklara kalacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)