E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri"Şirketimi iyi ki almadınız"---

"Şirketimi iyi ki almadınız"

Şirketimi iyi ki almadınız
22 Kasım 2013 - 03:14 borsagundem.com

Mehmet Ziylan, yüzde 50'si satılan şirketini geçen yıl almaktan son anda vazgeçen fon için "İyi ki öyle olmuş. Onlara yemek ısmarlayacağım" dedi

ZİYLAN Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, yüzde 50’si geçen hafta satılan şirketi için, “Geçtiğimiz yıl başka bir fonla el sıkıştık. Son imzalar atılmadan vazgeçtiler. İyi ki öyle olmuş. Bu yıl ile geçen yıl arasında dehşet EBİTDA farkı var. O değerli fona iyi bir yemek ısmarlayacağım” dedi.

Demet Cengiz imzasıyla Hürriyet'te yer alan habere göre, geçtiğimiz hafta yüzde 50’si BİM, Gözde Girişim ve Mater Footwear ortak girişimine satılan Ziylan Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, “Geçtiğimiz yıl başka bir fonla el sıkışma aşamasındaydık. Son imzalar atılmadan vazgeçtiler. İyi ki öyle olmuş. Bu yıl ile geçen yıl arasında dehşet EBİTDA farkı var. O değerli fona iyi bir yemek ısmarlayacağım” dedi. Soysal tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Perakende Günleri’nde konuşan Mehmet Ziylan, satış sürecine 2.5 yıl önce girdiklerini söyledi ve “Resmen pazarlık yaptık. Çünkü ürünümüze güveniyoruz. İstediğimizi verdiler, bitirdik” diye konuştu. Ziylan satış rakamı için ise “Çok şükür” demekle yetindi.

MEHMET BEY SAKİNLEŞTİRİYOR

2013’te 1.1 milyar lira ciroya ulaşan, 2015 hedefi 1.8 milyar lira olan Ziylan Grubu’ndaki ortakları Mehmet Büyükekşi için “Allah ondan razı olsun” diyen Ziylan, şöyle devam etti:
“Ben çok hızlı gitmeyi seviyorum.
Mehmet Bey ise sakinleştiriyor. Geçmişte şirket benim dediğim gibi yönetilse şu an kuvvetle ihtimal yoktu. Mehmet Bey, TİM Başkanı olduğunda bize zararı oldu bu durumun. Kendisi acayip bir beyindir. Son 5 yılda bizim bünyemizde olsa şu andaki konumumuzun üstünde olurduk.”

AVRUPA’YA PARAŞÜTLE İNDİK

Geçtiğimiz yıl Lumberjack’i satın alan Ziylan’ın bir kadın ve spor ayakkabı markası alma hedefini hatırlatan Mehmet Ziylan, “Dünya markası yapmaya odaklandığımız ilk markamız Lumberjack. Bu satın almayla Avrupa’ya paraşütle indik. 42 ülkede operasyonu var” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)