E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizSiyasi belirsizliğin giderilecek olması piyasaları kuvvetlendirdi---

Siyasi belirsizliğin giderilecek olması piyasaları kuvvetlendirdi

Siyasi belirsizliğin giderilecek olması piyasaları kuvvetlendirdi
19 Nisan 2018 - 09:06 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim açıklamasının süresinin kısa olması nedeniyle piyasalar güçlenme yaşadı

Güne dün hafif satıcılı bir seyirle başlayan BIST-100 Endeksi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin erken seçim süreci ile ilgili görüşmenin sonucu öncesi yatay bir seyir izledi. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim için 24 Haziran 2018 tarihinin belirlendiğini açıklaması piyasalar tarafından pozitif algılandı. Erken seçimin beklentilerden çok daha kısa sürede yapılacak olmasının siyasi belirsizliğin kısa vadede ortadan kaldıracağı ve ekonominin bu seçimlerden fazla etkilenmeyeceği beklentisi, BİST’e sert alımlar gelmesini sağladı. Kur ve faizlerdeki geri çekilme ve yurtdışı piyasalardaki risk alma iştahının güçlenmesi yükselişi desteklerken Endeks gelen alımlarla
günü %3,1 yükselişle 112.099 seviyesinden tamamladı. Bankacılık Endeksi’ndeki yükseliş %4,6 seviyesinde gerçekleşti. BİST’in güne yatay bir seyirle başlamasını ve gün içinde sınırlı pozitif eğilimin devam edebileceğini düşünüyoruz. İçeride önemli bir veri akışının olmadığı günde ABD, Philadelphia Fed endeksi ve haftalık işsizlik başvuruları verisi günün takip edilecek verileri olacak.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)