E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor''Skoru etkiledi''---

''Skoru etkiledi''

''Skoru etkiledi''
13 Mayıs 2013 - 00:37 borsagundem.com

HTSPOR Yazarı Bülent Yavuz, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemi Cüneyt Çakır'ın performansını değerlendirdi...

Hakem Cüneyt Çakır'ın oyunun hemen başında Galatasaray lehine veridği penaltı; kurala uygun ve doğru bir karardı. Ancak hakem bu pozisyonda doğru karar vermesine rağmen bu penaltının ağırlığını taşıyamadı. İkili mücadelelerde doğru yorumlar yapmayarak itirazlara ve tepkilere neden oldu. Fenerbahçe'nin ilk golünden önce Hamit'e çok net bir faul yapılıyor. Hakem düdüğü ağzına götürüp tam çalacakken vazgeçti. Ve o top döndü gol oldu.
Fenerbahçe'nin ikinci golünde ise açık bir faul vardı. Ceza alanı içinde Webo önündeki Eboue'yi her iki eliyle düşürdükten sonra boşta kalan topu ağlara gönderip takımını 2-1 önde geçirdi.
Bu gol net bir şekilde kurala uygun değildi. Hakemin faul verip golü iptal etmesi gerekirken, gol kararı vermesi Galatasaraylı oyuncuları çileden çıkarttı. 5 dakikaya yakın hakeme faulü anlatmaya çalıştılar. Ama hakem kararından dönmedi.
Maçın sonuna doğru auta çıkan bir topta Volkan'ın Sabri'ye gereksiz müdahalesi oyunun gerilmesine neden oldu. Bir anda her iki takımdan 8'er kişi birbirine girdi. Volkan'ın Sabri'ye önce ayağıyla sonra eli ve gövdesiyle müdahalesi, sportmenliğe hiç yakışmayan hareketlerdi. Sabri ufak cüssesiyle karşılık vermeye çalıştı ancak Volkan kadar başarılı olamadı! Hakem enerjik müdahale yapmasına rağmen futbolcuları kontrol altına almayı başaramadı. Olaylar yatıştıktan sonra hakemin Volkan'a ve Sabri'ye çıkardığı kırmızı kart tansiyonu biraz daha artırdı. Ancak ortalık daha sonra sakinleşti. Volkan'ın kırmızı kartına katılıyorum. Ancak Sabri'ninki ağırdı.
Maçın uzatma süresinde yine ufak tefek tatsızlıklar oldu ama son düdük çalınca derbi 2 kırmızı kart, 3 golle geride kaldı.
Maçın kırılma noktaları gollerden önceki faullerdi. Cüneyt Çakır bu hatalarla maçın skoruna etki etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)