E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSocar, İGDAŞ ihalesine kimle giriyor?---

Socar, İGDAŞ ihalesine kimle giriyor?

Socar, İGDAŞ ihalesine kimle giriyor?
07 Ekim 2011 - 15:54 borsagundem.com

Azeri SOCAR, İGDAŞ ihalesi için yeni bir şirket kurdu. Tanıdık bir ismi de ortak aldı

İGDAŞ (İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş.) İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en değerli kuruluşlarından biri. 4 milyon doğalgaz abonesine sahip olan İGDAŞ’ın yıllık cirosu yaklaşık 3 milyar TL…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İGDAŞ’ı uzun süredir özelleştirmek istediği biliniyor. Yapılan hazırlıklara bakılırsa bir iki ay içinde ihale ilanları çıkacak, 2012’nin ortalarına kadar da süreç tamamlanacak.
Belediye hazırlık yaparken ihaleye katılması muhtemel şirketler de çalışmalarına hız verdi.
Azerbaycan devlet şirketi SOCAR da bunlardan biri.
SOCAR, Türkiye’de yatırımları olan bir şirket. Turcas’la ortaklığın ardından Petkim’i de özelleştirmeden satın almıştı. SOCAR’ın Türkiye’de doğalgaz dağıtım işine de girmek istediği biliniyordu. Zaten İGDAŞ’a teklif vereceklerini deklare etmişlerdi.
İşte SOCAR, nihayet geçen hafta bu söylemlerini somut hale getirdi. “SOCAR Turkey Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret” unvanıyla bir şirket kuruldu.
Bu şirkette Ramsey markasının sahibi işadamı Remzi Gür’ün oğlu Ömer Gür ve kızı Yasemin Solmaz’ın da yüzde 1’er hissesi var. SOCAR’ın İGDAŞ ihalesine bu şirketle hazırlandığı konuşuluyor. Para

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halk08 Ekim 2011 16:06

    igdaş gayet karlı ve rakibi olmayan iyi kazanan ciddi başarılara imza atmış dünya çapında bir şirket.ayrıca karlıda. ibb başkanı parayı çarçur edip fantazilerle laleyle sahildeki direklere çiçek asarak vs.vs.harcayıp sonrada yatırıma param yok igdaşı satacam diyor.önce tasarrufu ve halkın parasını kullanmayı bilmek lazım.desinler diye birilerine yaranmak için harcanırsa belediyeyide özelleştirseniz yine yetmez.

  • vatandaş07 Ekim 2011 23:43

    1:igdaşın .......yetkililerinin ifadesiyle geçen yılki kar 350 trilyondur. 2:remzi gürün oglu başbakana yakın olmasa niye ortaklık versinler.