E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSOCIETE DAVASINI GOLDAŞ KAZANDI---

SOCIETE DAVASINI GOLDAŞ KAZANDI

SOCIETE DAVASINI GOLDAŞ KAZANDI
13 Mart 2009 - 16:45 borsagundem.com

Asrın bankacılık skandalına ismi karışan Fransız Societe Generale Bankası ve yöneticileri, Goldaş aleyhine açtığı 15 tonluk altın davasında Yargıtay’da da umduğunu bulamadı.

Fransız Societe Generale Bankası ve yöneticilerinin, Goldaş aleyhine açtığı 15 tonluk altın davası Yargıtay’dan döndü. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nden sonra, Yargıtay 11. Ceza Dairesi de Goldaş’ı haklı bularak Societe’nin başvurusunu reddetti. Fransız Societe Generale Bankası, geçtiğimiz yıl Mart ayında, 5 yıl boyunca ticaret yaptığı Goldaş hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş ancak Başsavcılık Goldaş lehine takipsizlik kararı almıştı. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nın takipsizlik kararı sonrası İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunmuş, buradan da red cevabı almıştı. Daha sonra Yargıtay’a giden Societe Generale Bankası'nın başvurusu reddedildi. Goldaş yetkilileri, Yargıtay kararı ile ilgili yaptıkları yazılı açıklamada, haklı olduklarının bağımsız Türk yargısı tarafından bir kez daha ispatlandığını ve ceza soruşturmasının kapandığını söyledi. Goldaş yetkilileri ayrıca, Fransız bankası hakkında yurtiçinde ve yurtdışında maddi ve manevi tazminat davaları açacaklarını vurgulayarak, konunun Fransa ve Avrupa Birliği nezdinde kamu otoritelerine taşınacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)