E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSociete Generale: ABD borsaları gelecek 6 ayın en güvenli limanı---

Societe Generale: ABD borsaları gelecek 6 ayın en güvenli limanı

Societe Generale: ABD borsaları gelecek 6 ayın en güvenli limanı
06 Ekim 2023 - 13:18 borsagundem.com

Societe Generale, gelecek 6 ay için ABD borsalarında alım tavsiyesinde bulunuyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında rallinin sona ermesini yüksek tahvil getirilerine bağlayan yatırımcılar, yıl sonu için hisse senetlerinde ralli olasılığını da değerlendiriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Societe Generale'e göre yatırımcıların ‘dipten satın almak' için sadece 6 ayı var. Banka, bu sürenin sonunda ise ABD borsalarında güçlü bir satış dalgası öngörüyor.

Piyasaların geleceği

MarketWatch’tan Barbara Kollmeyer'in haberine göre, Societe Generale, ABD boralarına ilişkin paylaştığı notta, piyasaların yakın vadede nasıl ilerleyeceğine ilişkin görüşünü açıklıyor. Société Générale'de ABD hisse senedi ve çoklu varlık stratejisti başkanı Manish Kabra, “Gelecek altı ayda kâr döngüsünün iyileşmesini ve tüketici harcamalarındaki gerilemenin ABD hisse senetlerinde satışa yol açmadan önce ISM gibi döngüsel verilerin 55'e yükselmesini bekliyoruz” diyor. ISM imalat endeksi verisi, imalat sektöründeki üretim, iş gücü, yeni sipariş, stok gibi alanlardaki değişimi aylık olarak ölçen bir anket niteliği taşıyor.

Kurumsal kar beklentileri

Hisse senetlerine ilişkin bu tahminlerin çoğunun arkasında kurumsal kar beklentileri yer alıyor. Kabra, “Kar artışının önümüzdeki iki çeyrekte hızlanmasını bekliyoruz, dolayısıyla S&P 500 Endeksi’nde hedef aralığımız 4.050 - 4.750 puan aralığı. 2024 yılı ortasında ise hafif bir durgunluk daha yüksek risk primine yol açarak endeksi 3.800 puana geri döndürebilir” diye yazıyor.

Ve Kabra, bu yıl kurumsal kazançların kalıcılığından şüphe eden Morgan Stanley stratejist Mike Wilson ve diğerlerinden ayrılıyor. Kabra, diğer stratejistlerle farklılığını şu sözlerle dile getiriyor: “Bu yıl ABD'nin önemli hisse senedi ortalamalarındaki hareketin tamamı yüksek değerlemelerin sonucuydu. Ancak, geçen ay S&P 500 Endeksi’nde beklenen fiyatın, kazanç katlarının 20 katına ulaşmasıyla hisse senetleri yalnızca daha yüksek kazanç ve büyüme öngörmekle kalmadı aynı zamanda buna ihtiyaç da duydu.”

S&P 500 Endeksi 2023 yılı için yüzde 10'luk kazancı korurken, 10 yıllık Hazine tahvili getirisi ise hafta ortasında yüzde 3,8'den yüzde 4,71'e yükseldi. FactSet'e göre, S&P 500 Endeksi’nde yer alan şirketlerin üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 0,3 oranında kazanç düşüşü bildirmesi bekleniyor, ancak dördüncü çeyrekte analistler yüzde 8,2 oranında büyüme bekliyor. Olası bir negatif çeyrek büyümesi ise, S&P 500 Endeksi için üst üste dördüncü çeyrek olacağı anlamına geliyor.

Société Générale'in notu, küresel kâr döngüsünün hala yükselişte olduğunu ve hisse başına kazanç tahmini dağılımından gelen sinyallerin kredi standartlarından gelen olumsuz sinyallere rağmen kredi spreadlerinin önemli ölçüde artmamasına yardımcı olduğunu öne sürüyor.

Tahvil getirilerinde tepe neresi?

Stratejist Kabra şu anda Wall Street'in bir numaralı sorusuna da yanıt veriyor: “Tahvil getirileri için hangi seviye çok yüksek kabul edilmeli?”

Kabra, “Artan getiriler ne zaman potansiyel temerrüt riskine yol açan bir sorun haline gelecek? Cevap, kar/büyüme döngüsünün negatife dönmesiyle. Şu anda, SG Küresel Döngü Göstergesinin iyileşmesiyle ve EPS tahmin dağılımının düşmeye devam etmesi ve kredi spreadlerini desteklemesi gibi temel verilerle olumlu sinyaller görüyoruz” diye yazıyor.

Son olarak Kabra, çeşitli senaryolarda bankanın 10 yıllık tahvil getirilerine ilişkin en iyi tahmin aralıklarını ortaya koyuyor:

Resesyon yok: ABD 10 yıllık tahvil getirileri yüzde 4 ila yüzde 5 arasında değişirken, S&P 500 Endeksi 4.050 - 4.750 puan arasında seyrediyor.
Hafif resesyon: Societe Generale’in 2024 yılı için temel senaryosu da olan bu varsayımda ABD 10 yıllık getirileri yüzde 3 ila yüzde 3,5 arasında değişiyor ve S&P Endeksi 3.800 puan seviyesinde seyrediyor.
Sert iniş ya da resesyon: ABD 10 yıllık tahvil getirileri yüzde 2,5 ila yüzde 3 arasındayken S&P Endeksi ise 3.100 ila 3.500 puan arasında değişiyor.
Mantıksız coşku ya da ‘iniş yok’: Fed'in gevşemesini tetikleyecek küresel bir olayın gerçekleşme ihtimalinde, S&P Endeksi yeni zirveleri görebilir.

Ed Yardeni, hisse senetlerinde 'Noel Baba rallisi' bekliyor

 

Morgan Stanley ve BofA'dan hisse senedi yorumu

 

Küresel hisse senetleri tahvil faizlerinin gölgesinde

 

Mike Wilson: Hisse senetleri ‘araf’ta sıkıştı

 

JPMorgan: Yüksek faizler hisse senetlerinin cazibesini yok edebilir

 

ABD borsaları büyük bir ‘al sinyali'ne mi hazırlanıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaportacı salim usta sanayiden06 Ekim 2023 16:35

    harika haber bu hemencek abd den hisse alacam akşama .açıkta tuttuğum 4 milyon dolra civarı oraya aktarayım en iyiysi. auuhauhauh yasasınnn para yasasınnn iiki paramız var. 

  • TAMYOBAZSEMİHYUFKACI vibratör MUAMMER06 Ekim 2023 15:44

    ne ingilizi nerden çıktı ingilizler ne parası bizim paraya ihtiyacmı var.napcaz parayı para bozar bizi.para istemiyoz .biz market ve pazarlarda yerlerde sebze meyve ayıklamak isyiyoz böle daa iyi .

  • çok fena selim06 Ekim 2023 15:09

    bugün borsaya dikkat .ingilizler para verirse tüm dünya verir.borsa 15 bin  e gider yılbaşına kadar.yok ingilizler yok derse yandık mavolduk o zaman bol bol altın dolara hucum .bekliyoruza borsada yansır ilk borsa duyar.sanki aşşaa doru b, hareket olcak gibi .huahuhauhuhauha yasasınnnnn hurrraaaa acil iyi partideki ekonomi uzamnının başa geçmesi lazım ekonomiyi ona emanet etmeli .iyi parti harika işler çıkaracak .