E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiSoftBank, Sprint Nextel’i alıyor---

SoftBank, Sprint Nextel’i alıyor

SoftBank, Sprint Nextel’i alıyor
12 Ekim 2012 - 07:42 borsagundem.com

Japonya’nın telekom devi SoftBank, ABD’li Sprint Nextel’in çoğunluk hissesini satın almak için görüşmelere başladı.

Financial Times gazetesine konuşan kaynaklar, SoftBank’ın Sprint’in yüzde 75’ini satın alabileceğini dile getirdi. Söylentilerle birlikte Perşembe günü borsada yüzde 14.3 değer kazanan Sprint’in piyasa değeri, 17 milyar doları buluyor.
Satın almanın, Sprint’in önce SoftBank adına yeni hisse çıkarması, ardından da Japon şirketin Sprint’te çoğunluk hissesi satın almak için teklifte bulunması yoluyla gerçekleşeceği belirtiliyor. Sprint, SoftBank ile görüşmekte olduğunu doğruladı.
ABD mobil iletişim sektörünün konsolidasyon yönünde ilerlediği gözleniyor. Geçen hafta da, bir Deutsche Telekom iştiraki olan T-Mobile, MetroPCS’i satın alacağını ilan etmişti.
SoftBank’ın Sprint’te çoğunluk hissesine sahip olması, şirketin ilk uluslararası satın alması olacak. FT’ye konuşan kaynaklar, Japon şirketin yaz aylarından bu yana ABD pazarına girmek için bir yol aradığını kaydetti.
SoftBank’ın ayrıca, yüzde 49’u Sprint’e ait olan yüksek hızlı internet sağlayıcısı Clearwire’ı da almak istediği belirtiliyor. Bu yöndeki haberler üzerine Clearwire hisseleri Perşembe günü yüzde 70 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)