E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiŞok faturalara düzenleme---

Şok faturalara düzenleme

Şok faturalara düzenleme
11 Şubat 2012 - 08:41 borsagundem.com

Oyun ve melodi hizmetleri için gelen yüksek fatura vatandaşı çıldırttı. BTK önlem aldı. Artık bu servisler abone onayına tabi olacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), oyun ve melodi gibi katma değerli hizmetler nedeniyle gelen yüksek fatura şikayetlerindeki artış nedeniyle önlem aldı. Başta oyun ve melodi olmak üzere katma değerli hizmetler nedeniyle her geçen gün şikayetlerin artığını bildiren BTK yetkilileri, "Aboneler, melodi ve oyun hizmetlerinin faturalarında şok artışlara yol açtığı konusunda BTK'ya başvuru yapıyor. Biz de bu başvurular üzerine harekete geçtik" dediler.
ÇOCUKLAR İNDİRİYOR
Şok faturaları önlemek için karar alan BTK, bu servisleri abone onayına sunacak. İşletmeciler, bu hizmetleri sunmadan önce aboneye 'onay' için bilgilendirme amaçlı bir mesaj gönderecek. Abone, mesajla onay verirse oyun hizmeti satın alınmış olacak. Özellikle çocukların oyun ve melodi hizmetini ebeveynlerinin telefonları üzerinden indirdikleri belirtiliyor. Çocuklarının hizmet satın almasından haberi olmayan yetişkinler de faturanın yüksek gelmesi üzerine tepki gösteriyor. Onay sistemi ile aboneden habersiz oyun ve melodi gibi katma değerli hizmetler satın alınamayacak. BTK kaynakları, abonenin onay vermemesi halinde söz konusu hizmetlerin sunulmayacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)