E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSokak hayvanları yasası komisyondan geçti---

Sokak hayvanları yasası komisyondan geçti

Sokak hayvanları yasası komisyondan geçti
24 Temmuz 2024 - 00:21 borsagundem.com

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi.

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, Kanun'un amaçları arasına "insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla" ifadesi eklenerek güncellenmesi öngörülüyor. Sahipsiz hayvanlarla ilgili yapılan çalışmalarda netlik sağlanması amacıyla "sahipli hayvan" ve "sahipsiz hayvan" kavramları açık bir şekilde tanımlanacak.

Hayvan bakımevlerinin tanımı ve işleyişi değiştirilerek, hayvanların sahiplendirilinceye kadar barındırıldığı ve rehabilite edildiği tesisler olarak belirlenecek. Ayrıca, "yakala-kısırlaştır-sal" metodunun kaldırılması ve hayvan bakımevlerindeki uygulamalarda standartlaşma sağlanacak.

Sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu ve sahiplendirilmesi sürecinde belediyelerin ve gönüllü kuruluşların iş birliği teşvik edilecek. Hayvanların bakımı, tedavisi ve sahiplendirilmesi için gerekli mali desteklerin sağlanması ve idari tedbirlerin alınması konusunda düzenlemeler yapılacak.

Özellikle sahipli hayvanların kayıt altına alınması, hayvan bakımevlerindeki koşulların iyileştirilmesi ve yerel yönetimlerin sorumluluklarının artırılması hedefleniyor. Ayrıca, hayvanlara yönelik kötü muamele ve ihmal durumlarında caydırıcı cezalar öngörülüyor.

Son olarak, dijital kimliklendirme yöntemleriyle kedi ve köpek sahiplerinin hayvanlarını kayıt altına alması zorunluluğu getiriliyor. Bu değişikliklerle sokakta bakıma muhtaç hayvan sayısını azaltmak ve hayvan refahının artırılması amaçlanıyor.

AK Parti'den Yunan bakana cevap: Bütün dünya gördü!AK Parti'den Yunan bakana cevap: Bütün dünya gördü!

 

Bakan Şimşek'ten Bahçeli'ye destekBakan Şimşek'ten Bahçeli'ye destek

 

Bahçeli: CHP ve DEM ateşle oynuyorBahçeli: CHP ve DEM ateşle oynuyor

 

AKOM'dan İstanbul için kritik uyarıAKOM'dan İstanbul için kritik uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vf24 Temmuz 2024 13:41

    Buna karşı çıkanlar Kendini çocuğuna saldırınca karşı çıkarmı kendi elleriyle öldürür aksine vaaz ellere ellere?

  • caner24 Temmuz 2024 01:55

    Sözüm Parklarda ellerinde çocuklar ile koşturanlarda değil. Ellerinde 5 bin Dolara aldıkları Süs Köpekleri ile  dolaşanlara. Sizler kendi  cinslerinizle  ilişki yaşamaktan  korktuğunuz için . İşte böyle Hayvanlar ile Zoofili hayat yaşarsınız. Pislikler

  • E.g.24 Temmuz 2024 01:45

    Sahipli köpekleri park yerlerinde tasmasiz başlıksız dolaştırılması da yasaklanmalıdır insanlara saldıranlar görevlilerce anında silahla vurulmalıdir