E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSon dakikada Beşiktaş---

Son dakikada Beşiktaş

Son dakikada Beşiktaş
03 Mart 2013 - 19:10 borsagundem.com

Beşiktaş ile Fenerbahçe tarihi stattaki son derbide kozlarını paylaştı

Lider Galatasaray’ın puan kaybetmesinden sonra daha büyük bir önem kazanan derbi saat 19.00’da başlayacak. Kartal ev sahibi avantajını kullanmak, Kanarya ise galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Aykut Kocaman, Hasan Ali Kaldırım'ı 18 kişilik maç kadrosuna almadı...
HAKEM: Mete Kalkavan
BEŞİKTAŞ'IN İLK 11'İ: McGregor, Hilbert, Sivok, Ersan, Gökhan Süzen, İbrahim Toraman, Veli, Fernandes, Olcay, Holosko, Niang
FENERBAHÇE'NİN 11'İ: Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Egemen, Ziegler, Cristian, Emre, Meireles, Kuyt, Sow, Webo
MAÇIN AYRINTILARI
GOL: Dk. 90+3: Fernandes'in pasında Olcaytek dokonuşla golü attı.. 3-2
GOL Dk. 63: Sow kafayla topu filelere gönderdi ve skoru eşitledi. 2-2
GOL Dk. 61: Holosko'nun indirdiği topta Niang altıpas çizgisi üzerinden golü yaptı... 2-1
- Karşılaşmanın ilk yarısı başlıyor.
Maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi..
GOL Dk. 40: Kuyt, Fernandes kullandığı duran topta topu kendi kalesine gönderdi. 1-1
GOL - Dk. 24: Kornerden gelen topa önce Egemen sonra da Sow dokundu ve golü atmayı başardı.. 0-1
Dk.19: F.Bahçe'nin korner pozisyonunda kaleye giden topu McGregor'dan dönen topu Webo tamamladı ve golü yaptı ama hakem ofsayt kararı verdi ve golü iptal etti.
Dk. 15 : Egemen, Niang'a üst üste yaptığı fauller nedeniyle sarı kart gördü..
-Karşılaşamaya Beşiktaş başlıyor..
Oğuzhan ve Necip iyileşti
SEZONUN ikinci yarısında kendi evindeki 3 lig maçında da berabere kalan Beşiktaş, büyük taraftar desteğiyle Fenerbahçe’yi yenip, stadındaki son derbiden 3 puanla ayrılmayı amaçlıyor. Siyah beyazlı takımda sakatlıkları süren Almeida, Dentinho, Uğur Boral, İsmali Köybaşı ve Mustafa Pektemek karşılaşmada görev yapamayacaklar. Tedavileri tamamlanan Oğuzhan ve Necip ise maç kadrosunda yer alacaklar. Ancak teknik direktör Samet Aybaba’nın iki genç oyuncuya da ilk 11’de forma şansı vermesi beklenmiyor.
İnönü'de Müslüm Gürses unutulmadı
İnönü Stadyumu'ndaki derbi öncesinde Beşiktaşlı taraftarlar bugün hayatını kaybeden Müslüm Gürses şakıları ile ünlü sanatçıyı andı.
Dolmabahçe bauram yeri gibi
Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi Dolmabahçe adeta tarihi günlerinden birini yaşadı.
Siyah-beyazlı taraftarlar, günün erken saatlerinden itibaren BJK İnönü Stadı'nın bulunduğu Beşiktaş ilçesine gelmeye başladı. Taraftarlar, formaları ve bayrakları ile Beşiktaş sokaklarını bayram yerine çevirdi ve tezahüratlarla maçın havasına girmeye çalıştı.
Beşiktaş Çarşı'da bir araya gelen taraftarlar da meşaleler yakıp, şarkılar söyleyerek, maç saatini beklemeye başladı. Dolmabahçe ve BJK İnönü Stadı önünde toplanan taraftarlar da stat kapıları açılana dek şarkılar söyleyip tezahüratlar yaptı.
Olağanüstü güvenlik önlemleri
BJK İnönü Stadı'nda oynanacak son derbi olma özelliği taşıyan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi için olağanüstü güvenlik önlemleri uygulandı. BJK İnönü Stadı'ndaki karşılaşma için 900 özel güvenlik ve 1527 polis görev yaptı.
Ayrıca, stat içinde polis kamerası ve stat kamerası ile tespit çalışması yapıldı.
Kartal Yuvaları'na büyük ilgi
Siyah-beyazlı taraftarlar, BJK İnönü Stadı'nda oynanan son derbi maç öncesi Beşiktaş ürünlerinin satıldığı Kartal Yuvası mağazalarına büyük ilgi gösterdi. Stattaki mağazalar ile ürünlerin satıldığı TIR önünde uzun kuyruklar oluşturan taraftarlar, takımlarının ürünlerini almak için adeta birbirleriyle yarıştı.
Karaborsacılar işbaşında
Biletleri satışa çıkar çıkmaz tükenen derbi maç öncesi karaborsacılar yine işbaşındaydı. Karaborsacılar, Beşiktaş ilçesi ve stat çevresinde 3-4 katı fiyata bilet satmaya çalıştı.
Fenerbahçe taraftarı yok
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbide konuk Fenerbahçeli taraftarlar, BJK İnönü Stadı'nda takımlarını destekleyemedi. Dört büyük kulübün kendi arasında yaptığı protokol gereğince, sarı-lacivertli taraftarlar stada alınmadı.
Medyanın ilgisi
BJK İnönü Stadı'ndaki son derbiye medya da büyük ilgi gösterdi. Tarihi maçta 170 gazeteci ile saha içinde 100'e yakın foto muhabiri görev yaptı.
2 maç sonra cezasız derbi
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 2 maç sonra bir derbi, cezasız oynandı. Geçen sezon Süper Final Grubu'nda BJK İnönü Stadı'ndaki karşılaşma Beşiktaş'ın cezası, bu sezonun ilk yarısında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maç ise Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarlar önünde oynanmıştı. Bu derbiyle birlikte 2 maç sonra Beşiktaş ile Fenerbahçe cezasız bir derbide karşılaşmış oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fenerin hakkıydı03 Mart 2013 21:32

    fenerbahçenin hakkı yendi.şampiyonluk yolunda büyük darbeler vuruluyor fenerbahçeye. yazık. haketmedikleri galibiyeti aldılar.

  • fenerli03 Mart 2013 21:20

    Bir Fenerli olarak Beşiktaşı tebrik ederim,Aykut un yanlış hamleleri Feneri yıktı.