E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSondaj kulesi sayısı artmazsa ABD'nin petrol üretimi azalacak---

Sondaj kulesi sayısı artmazsa ABD'nin petrol üretimi azalacak

Sondaj kulesi sayısı artmazsa ABD'nin petrol üretimi azalacak
11 Haziran 2024 - 07:32 borsagundem.com

ABD'li yatırım uzmanı Adam Rich, sondaj kulesi sayısı artmadığı takdirde ABD petrol üretiminin 2025 yılının ikinci yarısına kadar günde yaklaşık 1 milyon varil azalacağını belirtti

Natixis Investment Managers'ın iştiraki olan yatırım yöneticisi Vaughan Nelson'ın baş yatırım sorumlusu yardımcısı Adam Rich, sondaj kulesi sayısı artmadığı takdirde ABD petrol üretiminin 2025 yılının ikinci yarısına kadar günde yaklaşık 1 milyon varil azalacağını söyledi.

Mevcut kuyulardaki azalan verimliliği dengelemek için daha fazla sondaj makinesine ihtiyaç duyulacağını vurgulayan Rich, "Muhtemelen altı ila dokuz ay daha günlük 12-13 milyon varil seviyesini koruyabiliriz, ancak burada kule sayılarının gerçekten yükselmeye başladığını görmezsek, bu büyük bir sorun olacak" dedi.

Rich, sondaj kulesi sayısının yeniden artması için petrol fiyatlarının varil başına 90 dolara yaklaşması gerektiğini de savundu.

Asya borsalarında karışık seyir

 

Tayvan'daki enerji sıkıntısı çip sektöründe sorun yaratabilir

 

Kısa çalışma ödeneği yönetmeliğinde değişiklik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)