E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSonraki adım faiz indirimi olabilir---

Sonraki adım faiz indirimi olabilir

Sonraki adım faiz indirimi olabilir
12 Şubat 2015 - 13:49 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, faize ilişkin ipuçları verdi

İngiltere Merkez Bankası, enflasyon oranının kısa vadede daha da düşmesini beklediğini, önümüzdeki aylarda nefatif seviyelere inilebileceğini, ancak düşük enflasyonun kendi kendini sağlamlaştırdığının görülmesi halinde buna yanıt verileceğini duyurdu.
BOE bugün yayınladığı enflasyon raporunda, 2015 yılı için enflasyon tahminini Kasım ayındaki yüzde 1,4'ten yüzde 0,5'e indirirken, enflasyon oranının yılın ikinci yarısından itibaren toparlanacağını ve enflasyon oranının 2017 başlarında yüzde 2 hedefine döneceğini
öngördü. 
BOE Başkanı Mark Carney ise yaptığı değerlendirmede, "Eğer düşük enflasyon kendi sağlamlaştırır hale gelir ise, ekonomiye daha fazla destek sağlamamız gerekir. Para Politikası Komitesi parasal genişlemeyi artırabilir veya gösterge faiz oranını indirebilir. Komite, düşük petrol fiyatlarını izlemeye ve düşük fiyatların enflasyon beklentilerini düşürmesi risklerine karşı alarmda olmaya devam ediyor"diye konuştu. 
Carney ayrıca, enflasyondaki düşüşe rağmen, önümüzdeki dönemde faizde hareketin artırım yönünde olmasını, indirim yönünde bir harekete göre daha yüksek olarak gördüklerini de vurguladı. 
Carney açıklamasında, jeopolitik risklere ve kaldıraç azaltımına rağmen global ekonomide ılımlı toparlanmanın devam edeceğini, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkması halinde etkilerinin 2012 yılına göre daha az olacağını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)