E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSoros altına odaklandı---

Soros altına odaklandı

Soros altına odaklandı
20 Kasım 2012 - 08:10 borsagundem.com

Geçen yıllarda altının ‘en büyük balon’ olduğunu iddia eden George Soros, bu yıl altın pozisyonlarını yüzde 49 artırdı

Efsanevi yatırımcı George Soros, merkez bankalarının sınırsız tahvil alımları yapacaklarını açıklamalarının ardından tekrar altına yöneldi. ABD sermaye piyasası SEC’e yapılan bildirilerde 81 yaşındaki yatırımcının fonu Soros Fund Management LLC altın pozisyonlarını üçüncü çeyrekte yüzde 49 artırdığı ortaya çıktı.
Avrupa Merkez Bankası’nın 3 yıla kadar vadeye sahip tahvillerde, ABD Merkez Bankası Fed’in mortgage’a dayalı ürünlerde sınırsız alım yapacağını açıklaması, Çin ve Japon merkez bankalarının gevşek para politikaları altının fiyatının tekrar artaracağına dair beklentileri güçlendirdi.
Yıliçinde fonunu dışarıdan müşterilere kapatarak, sadece kendi sermayesini yönetmeye başlayan Soros da benzer beklentilerle altın pozisyonlarını artırdı.
George Soros’la birlikte ünlü fon yöneticisi John Paulson da altında pozisyon almaya devam etti. Uzun süredir altına yatırım yapan Paulson altın borsa yatırım fonu olan SPDR Altın Fonu’ndaki pozisyonunu üçüncü çeyrekte yüzde 10 artırarak 3,75 milyar dolara çıkardı.
Borsa yatırım fonları, hisseleri şirketler gibi borsada işlem gören yatırım fonlarıdır. SPDR Altın Fonu’da fiziksel olarak altına yatırım yapan ve New York Borsası’nda işlem gören bir fondur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)