E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSoros sattı, altın çöktü---

Soros sattı, altın çöktü

Soros sattı, altın çöktü
05 Mayıs 2011 - 08:19 borsagundem.com

Soros ve John Burbank’in altın ve gümüşte satışa geçtikleri yönünde çıkan haber sonrasında altın ve gümüş fiyatları gerilemeye devam ediyor

Yatırımcı George Soros ve John Burbank’in altın ve gümüşte satışa geçtikleri yönünde çıkan haber sonrasında altın ve gümüş fiyatları gerilemeye devam ediyor.
Wall Street Journal´ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Soros ve fon yöneticisi Burbank altın ve gümüş pozisyonları azaltıyor.
Haberde, Soros´un altın satmasının değerli metallerdeki ralli için bir tehdit oluşturabileceği belirtildi. Bugün altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan hızlı düşüşte bu haberin etkisinin büyük olduğu tahmin ediliyor.
Comex´teki yatırımcıların yükseltilen marj gereksinimleri ile piyasadan çıkması nedeniyle, Temmuz´dan beri en kötü seyrini sürdüren gümüş vadelileri, üçüncü gününde de değer kaybetti. Temmuz vadeli gümüş fiyatları, bugün % 8´in üzerinde kayıpla 40 doların altına geriledi, Cuma gününden bu yana kayıp % 20´yi buldu.
Altın fiyatları da geriliyor. Haziran vadeli altının fiyatı bugün % 2´ye yakın düşüşle 1511 dolar seviyesine dek geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)