E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞoygu: ABD’nin üstünlük inancı hem Rusya hem de diğerleri için başlıca tehdit---

Şoygu: ABD’nin üstünlük inancı hem Rusya hem de diğerleri için başlıca tehdit

Şoygu: ABD’nin üstünlük inancı hem Rusya hem de diğerleri için başlıca tehdit
22 Eylül 2019 - 14:37 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD’nin, sahip olduğu güç bakımından herkesten üstün olduğuna inanıyor olmasının ve bu inanışı nedeniyle aptalca adımlar atabilecek olmasının hem Rusya hem de diğer ülkeler için başlıca tehdit olduğunu söyledi.

Moskovskiy Komsomolets gazetesine röportaj veren Rus Savunma Bakanı Şoygu, ülkesi için başlıca tehdidin ne olduğuna ilişkin fikirlerini açıkladı.

ABD’deki siyasi elit içinde yaygın olan ‘herkesten üstün olma inancının’ bu ülkeyi ‘aptalca adımlar atmaya’ itebileceğini, bunun da Rusya ve diğer tüm ülkeler için başlıca tehdit olduğunu kaydeden Şoygu şunları söyledi: “Kendi zayıf noktalarınızın farkında olursanız ve istediğiniz şeyler, denge ile herkesin eşit bir biçimde güvende oluşu olursa, bunlar sizi aklınızı kullanmaya iter. Ancak, ABD’de inanmaya devam ettikleri gibi, güç dengesinin sizden yana olduğuna inanıyorsanız, o halde aklınıza pek çok aptalca fikir gelebilir.”

'SADECE AFGANİSTAN İÇİN, RUSYA’NIN 1 YILLIK SAVUNMA BÜTÇESİNE DENK HARCAMA YAPILIYOR'

Bunun yanında Şoygu, Rusya’da bilim ve sanayinin gelişmesinin ülkenin ABD’ye karşı koymasına imkan tanıdığını belirtip şunları ekledi: “Ancak bu, Moskova’nın Washington ile her cephede çekişmeye çalıştığı anlamına gelmiyor. ABD’nin askeri bütçesini alıp inceleseniz dünyanın her bir yanına yayılmış çeşitli askeri üsler için devasa harcamalar yapıldığını görürsünüz. Zira Amerika’nın bu üslerinin sayısı 170’i buluyor. Sadece Afganistan’daki operasyonlar için ayırdığı bütçe neredeyse, Rusya’nın yıllık savunma harcamalarına denk.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KEZİBAN KARTAL22 Eylül 2019 21:15

    ben rusların yerinde olsam.abd nin tüm düşmanlarına süpersonik atom bombası iktiva eden uzun menzilli füzeler veririm.mesala iran,k.kore, çin,vietnam, iran, iş te o zaman kendinizi daha güvende bulursunuz.

  • Sekan Vatansever23 Eylül 2019 00:59

    İyiki değilsin A.K

  • KILIÇ22 Eylül 2019 16:37

    ABD DÜNYAYA BEN SİZİN BABANIZIM DİYOR TERÖR ÖRGÜTLERİNİN BAŞI BENİM TÜM İNSANLAR BENİM KULUM VE KÖLEM DİYOR YANİ ÜLKELERE BAKIŞ AÇISI BUDUR DÜNYANIN TAHMÜL SINIRINI ZORLUYOR BAŞ KALDIRAN SADECE ÇİN VAR GİBİ DİGERLERİDE UYANIP BU DÜNYANIN BAŞ BELASINA KARŞI KOYMALI.

  • HALİL TÜRK22 Eylül 2019 21:16

    bizi unuttun kardeş.asıl abd ve israil başına gelecekte en büyük düşman biz olacağız.bu zaman yavaş yavaş yaklaşıyor gibi.

  • Okie Dokie22 Eylül 2019 14:44

    Tehdit yok Şoygu tehdit yok.