E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoylu AK Parti'nin oy oranını açıkladı---

Soylu AK Parti'nin oy oranını açıkladı

Soylu AK Parti'nin oy oranını açıkladı
18 Ocak 2014 - 08:39 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, TGRT Haber’de katıldığı yayında AK Parti’nin oy oranına ilişkin açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti’nin oy oranına ilişkin, "Hâlâ yüzde 50’lerdeyiz" dedi. Soylu İstanbul'da yüzde 53'e 32 önde olduklarını, İzmir’de ise baş başa bir yarış yaşandığını ifade etti.

"Daha 2002’de Recep Tayyip Erdoğan’ı kötürüm bırakmak istediler" diyen Soylu, "Bu ülkenin Başbakanı, 2002’de seçim kazanmasına rağmen, hukuk müsaade etmediği için ’başbakan’ olamadı. Bir inancı olan Necmettin Erbakan’ın da partisini kapattılar, sonra siyasi hayatını tasfiye etmeye çalıştılar. Yani Başbakan Erdoğan olmasaydı, belki de Erbakan Hoca, cezaevinde hayatını kaybedecekti. Turgut Özal’ı da haksız iddialarla itham ettiler. Adnan Menderes’i de Yassıada’da bir çete sorguladı. Yani bugün Yargı bağımsızdır, hukuk da milli iradedir diyenlere, bunlar bir cevaptır. Menderes’in üzerinden çıkan bir cımbız ve bir şişe... Yani suçu bu kadar! Burada liderlerin üzerinden hem milli iradeyi sakatlamaya çalışıyorlar, hem sandığı itibarsızlaştırıyorlar, hem de ülkenin en önemli gücü, en büyük dayanağı, bütün hareketliliği sağlayan bu millete ’sen adımlarına dikkat et’ diyorlar" ifadelerini kullandı.

"SANDIK VE HALK İLİŞKİSİ METAFİZİKTİR"

"İstikrarı hazmedemeyenler, istikrarı ortadan kaldırmaya çalışıyor" diyen Süleyman Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ancak hesap edemedikleri bir şey var. Bu yaşadığımız günleri mekanik olarak değerlendiriyorlar. Yani ben yolda yürüyen arabanın lastiğine bir çivi saplarsam onu durdurabilirim. Veya 5000 metre’lik yarışta, son 750 metre kala atlete çelme atarsam yarışı kazanabilirim diye düşünüyorlar. Fakat siyaset ve sandıkla vatandaş arasındaki ilişki mekanik değil; metafizik ilişkidir. Onun için 1983 yılının 5 Kasım gecesi Kenan Evren Paşa, televizyona çıkıp ’Bu adamlara oy vermeyin, Turgut Sualp’i destekleyin’ demesine rağmen halk, Turgut Özal’dan yana tercihini kullanmıştı. Bu metafizik bir ilişkidir. Bizim feraset dediğimiz, milletin ön görü kabiliyeti, gönlü dediğimiz, hissetti dediğimiz, kendisi için kim daha iyi mücadele edecek, kim neyi daha iyi ortaya koyacak, kim kendisiyle beraber olacak, kim onu satmayacak dediğimiz bir anlayıştır. Bu milletin sandıkla olan ilişkisi tamamen metafiziktir. Öyle siyaset mühendislikleri ile gerçekleşemez."

"İSTANBUL’DA 53’E 32 ÖNDEYİZ, ANKARA’DA FARK VAR"

Süleyman Soylu, Yerel Seçim beklentilerine dair de açıklamalar yaparak, "Elbette hedeflerimiz var. Ancak siyasetin de kendine has kuralları var, bir takım nezaket ölçüleri var ve siyasetin ’milletin kararını bekleme’ konusundaki iradesi var. 30 Mart Seçimleri’ni milletin iradesi ve kararı belirleyecek. Ancak AK Parti yaptığı bütün araştırmalarda, ’hâlâ yüzde 50’de’ görünüyor. Ne gezi olayları, ne darbe girişimleri; bize ait güveni düşürmedi. Halk, hâlâ şükürler olsun ki; yüzde 50’lik destekle ’siz yolunuza devam edin’ diyor. Ama bunun realizasyonu elbette ki; 30 Mart’taki seçimlerde belli olacak. İstanbul’da CHP’nin 32, AK Parti’nin ise 53 puanında olduğunu bize kamuoyu yoklamaları söylüyor. Ankara’da ana muhalefet partisi ile aramızda çok ciddi bir fark var. Ancak İzmir’de kora kor bir mücadele olacak" ön görüsünde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet doğukan atlı26 Temmuz 2014 18:45

    Oylar erdoğana 2. Tur için erdoğan

  • TC VATANDAŞI19 Ocak 2014 03:49

    AKP'ye oy veren ( ister yerel ister genel seçim olsun)kürdistanın kurulmasına vesile olur.Bu partiye oy verirken iki kere düşünün.Artık uyanın

  • Deniz Mahir Ulaş ibrahim19 Ocak 2014 01:26

    Akp yıllarca kötü yönetilen turkiyede iktidarı aldıktan sonra çok güzel seyler yaptı ama Cemaat gibi küçük bir kilğin devletin butun brokratik ve bir çok ekonomik varlığını kontrol etmesineizin vermeyecekti. Hatta bunu sağlayan Akp nin kendisidir. Bunların basınından yayınından herseyinden fayda sağlamak uğruna herseyi bunlara teslim ettiler. “Ee başbakan ne diyor? Ne istedilerde vermedik?” evet herseyi verdin ama Turkiyenin %1 olmayacak bir kliğe butun ülkeyi teslimettin. Sonra bu klikten kontra ataklar , birden gecmişte yapılan bir çok hukuk etrikasına vurgu yaptın. Peki sana dokunmayana kadar niye sesizdin? İlker başbuğ ve bazı subaylar içeriye alındığında niye sesiniz çıkmadı? (İlker Başbuğ Cemmat delet içindeki güçlü yapılanmasına dikkatektiği için, lk bu dısyaları açtığı için başına çorap örüldüğü açık. Ve Aziz Yıldırımda cemaatin kaptalistleriyle bazı ekonomik kaynaklala ilgili ihale ve ticaret rekabetine kurban edildiği aşikar. Ozaman niye sesiz kaldınız? Açılım barış getirmeye çalıştınız ulkeye. ama faşist cemaatcilerden hemen kontra atak geldi, Kck operasyonu adı altında buyuk tutkulamalarla operasyona bu süreci bloke ettiler. Niye sesiz kaldınız? Hatta başlayacğınız işi bitireceğinize birden siyasi yön değiştirip cemaatin estirdiği yönde sadece millyetciliğe sarıldınız. Baykala kompo yapıldıysa, niye olaya sesiz kaldınız, sormluları bulamazmıydınız? Aksine demecler yapmadınız mı. Akp bunların hepsini istemezdi ama hepsine bazen edilgen kald,ı bazende herseyin kendi iktidarlarının güçlenmesi yararına olacağını düşünerek fırsatçı ve sesesiz kaldı. Ama Devletin bütün brokrasisini ve ekonomik kaynaklarını tamamen ele gecirmeye calışan bu küçük klik faşist mantalte odaklı bu cemmat size dokununca mı ciyaklamaya başladınız? Bu cemaatin butun okulları dersaneleri yurtları kamulaştırılmalıdır. Küçük bir Kliğin devletn butun ekonomik kaynaklarını brokrasini eline gecirmesi kabul edilemez. Turkiyede bu klik dışında yaşayan %99 daha vatandaş var. Ulkenin butun siyasi ekonomi ve politik herseyin bu klik belirleyemez. Bu kabul edilemez. Yeni hukuksal düzenlemelerle. Çağdaş bir anayasayla turkiyenin butun sosyal katmanları sınıfları barıştırılmalıdır. Emekcilerin ekonomik koşulları geliştirilmeli. Sosyal sınıfların hak ve özgürlükleri, turklerin kurtlerin suunilerin aleviler anayasal olarak inanşas kimliksel varlıkları eşitlenmelidir. Ancak adil eşitlikçi bu çağdaç ilerici anlayışla bu ulke yükselebilir ve vatandaşları daha mutlu olabilir.

  • cem19 Ocak 2014 00:37

    nah bulursunuz %50 yi...%30 alırsanız mucize..millet aptal mı lan.

  • Atma 18 Ocak 2014 22:35

    Ya sen dün neler söyledin bunlar için, insanda utanma sıkılma olur...bu kadar da kıvırtılmazki...bu ayakkabı kutusu partisi içinde bir tane adam gibi adam olmayacak mı?

  • metin18 Ocak 2014 22:09

    AKLI OLAN MEVCUT PARTİLER OY VERMEZ HANGİSİ GELİRSE GELSİM MİLLET SÜRÜNMEYE DEVAM FAKİR DAHA FAKİR ZENGİN DAHA ZENGİN OLUYOR BU SİSTEMDE AKILLI OLUN MEMURLAR EMEKLİLER İŞÇİLER;ESNAF ÇİFTÇİLER İŞSİZLER EZİLENLER GEÇİM SIKINTISI ÇEKENLER BOŞ OY KULLANIN YOKSA BU SİSİTİM YUTAÇAK BİZLERİ

  • kenan18 Ocak 2014 20:27

    tamamiyle yönlendirmeye yönelik araştırma aslı astarı yoktur, bunlar hile yaptıkları için gelecek oy sayısı ile çelişmesin diye böyle anketler yolluyorlar

  • vatandaş18 Ocak 2014 20:03

    Hii hi hiii...

  • güzel18 Ocak 2014 19:54

    Türkiye'yi parselleyemezsiniz, seçim ankette değil sandıkta, firavunluğa hayır

  • mahoo18 Ocak 2014 19:42

    turkiyeyi dunyada soz sahibi yapti ekonomisini duzeltti havalani yapti kopru yapti yol yapti disa olan borclarimizi bitirdi daha ne olsun

  • 1718 Ocak 2014 19:21

    17 aralıkdan sonra oylar tabikide % 95 lere çıkmıştır :D bu haber düşük bile yazmış :)))

  • dış güç18 Ocak 2014 18:50

    dış güç oyunu :) ya arkadaş ekonomiden anlayan adam bilirki .b orsadaki yabancı sermaye 1 haftada satış yapıp çıksın gitsin ulekde krizin kralı olur bee... dış güç dış güç para babalarının oyunları gibi masallarla uyutuldu millet... eee ne oldu al sana dolar 2.20 oldu.. yetti mi? yetmez ama evet.. peki hedef ? 2,00 mi hahahah hiç sanmam, sat. üretme, sat, vergilerle açık kapat.. biyerde patlar balon ekonomi modeli yok, dünya devi olduk deniyo :D rezillik..

  • Temiz Vatandaş18 Ocak 2014 18:40

    Avutun kendinzi,kaliteniz yakışmıyor Türkiye Cumhuriyeti yöneticiliğinize muhtarlık bile çok size

  • :)18 Ocak 2014 18:33

    evet yasa çıkartılır oranlar bu denırse evet der bizim özgür hur basın :D..... ama reele,halka bakınca tabikide boyle bir tablo hayal :)

  • rıza18 Ocak 2014 18:28

    Soylu ya düşen,istifa etmektir.

  • hakkı18 Ocak 2014 18:20

    artık bu millet akıllandı kocummm allah peygamber diyerek artık bu milleti kandıramazsınız hırsıza evet dersede bu millet yazıklar olsun derim bu halka

  • lb18 Ocak 2014 17:37

    3-5 sene önce bunlar çalıyor diyen sonra onlara katılan birisi ne derse desin inandırıcı değildir.

  • ass18 Ocak 2014 16:52

    bu ülkede herkezi kucaklıyacak vizyonu geniş gercek anlamda insana deger veren yolsuzluk üzerine gidecek ve ekonomik anlamda cok calışacak bir siyasi yeni bir oluşuma ihtiyac var

  • CIA18 Ocak 2014 16:12

    Sn.Soylu kısa bir sürede olsa başkanlığını yaptığı Demokrat partinin tarihçesini çok iyi bilmesine rağmen, Sn.Başbakan'ı uyarmak yerine garip anket sonuçları açıklamasını büyük bir yanlış olarak görüyorum.

  • m. kara18 Ocak 2014 16:04

    17 aralık operasyonu ile AKP oy oranını çok bariz şekilde düşürdü. buradan karlı çıkan iki siyası parti var. birincisi BDP ikincisi MHP yerelseçimleri birçok kişiyi şok edecek .

  • oktay doğaner18 Ocak 2014 15:53

    aktif demirel diyo ya YÜCE ALLAHIM demirel ve onun gibilere bu ülkeyi hiç emanet etmesin

  • GKA18 Ocak 2014 14:48

    Göbeğini Kaşıyan Adam herşeyi görüyor. Demagojiye bu sefer prim yok. Yapılanlara ve yapılacaklara bakar karar verir. Galiba yola devam.

  • YILMAZZ18 Ocak 2014 14:39

    ZXT RUMUZLU ARKADAŞIM..O DEDİĞİN ZAMANLARDA MEDYADA BU TARZ BASKILAR YOKTU..LİDERLER TELEVİZYONLARDA ÇIKAR TARTIŞIRDI...BAŞBAKAN HAPŞURSA CANLI VEREN TV LER ,MUHALEFET PARTİLERİNİN EN AKTİF DURUMLARINI BİLE YAYINLAMADIKLARI GİBİ ,YAPTIKLARI AÇIKLAMALARI BİLE KESİP BİÇEREK YAYINLIYORLAR..DEMOKASİLERDE LİDERLER SEÇİM DÖNEMLERİNDE TV LERDE HALKIN KAŞISINA GEÇİP TARTIŞIRLAR..BİZDE BU TEKLİF EDİLDİĞİNDE ,,MUHALEFETE PRİM VERMEK OLARAK ADLANDIRILIYOR..!!!

  • YIMAZZ18 Ocak 2014 14:24

    DOLAR 2.2360 TL'ye ,,AVRO 3 LİRA ÜZERİ...MEMLEKETİ İFLAS NOKTASINA GETİRENE KADAR... ,DURMAK YOK ,YOLA DEVAM.!!

  • zxt18 Ocak 2014 14:17

    En büyük sıkıntı:muhalefet partilerinin yetersizliği ve beceriksizliği..Meydanı boş buldu bunlar,eskiler bilir şimdi siyasette şimdi aktif bi ''demirel'' olsaydı durum ne olurdu?Bunların altından girer üstünden çıkar rezil ederdi, hele de şu dönemde...ve bunlar seçimde %30 bile alamazdı..ahh ahh.

  • Deniz18 Ocak 2014 12:28

    Tekrar finans borsa piyasalarının düzelmesi, tekrar ekonomik kalkınmada dinamiğe ulaşılması, tekrar demokrasi ve barışin gelişmesi, tekrar imar sağlık,ticaret sosyal alanlarda gelişim ve buyumenin sağlanması için Akp den başka yolda görünmüyor. gerisi memlekete bol kargaşa ve yıkım getirecektir.

  • ULAŞ18 Ocak 2014 12:08

    CHP MHP CEMAAT koalisyonu veya bunlardan biri iktidar olursa vay bu memleketin haline. İÇİ boş sadece yaygaracı bu güçlerin iktidarında ekonomik sosyal alanlarda ne kargaşalara olacağını kestirmek zor değil.

  • Sosyolog18 Ocak 2014 12:05

    Turkiyede istikrarlı ekonomik sosyal gelişimin tek yolu akp nin güçlü iktidarının devamlılığındadır. Butun parametreleriyle Turkiyenin son on yılda nerden nereye geldiğini çok iyi biliyoruz. Sistem yöntem üreterek toplumu etkileyerek değilde sadece çamurculukla oy toplamaya calışanlar ulkeyide çamura bularlar sadece.

  • Bürütüs18 Ocak 2014 11:56

    Bu oy oranı bürüt galiba.Son gelişmeleri de alt alta koyup çıkardığınızda net %35 kalıyor.Benim hesabıma göre.

  • Sivri Dil18 Ocak 2014 11:51

    Demek ki millet kutulardan çıkan paralardan,rüşvet,yolsuzluk haberlerinden memnun.Kuraklık,FB yönetimi,Cemaat çok oy kaybettirecek haberiniz ola.

  • Demokrat18 Ocak 2014 11:39

    Ya bu Soy'lu daha önce AKP hükümetini hırsızlıkla,yolsuzlukla suçlamamış mıydı.

  • suat tosun18 Ocak 2014 11:38

    adam oyle bi atiyorki sanki yerel secim olmus.

  • AK AK AK18 Ocak 2014 11:24

    Bazı yorum yapan arkadaşlar.Sizin hayalleriniz ancak rüyalarda kalır.İnşallah gene iktidarız.

  • çaylaklar.18 Ocak 2014 11:18

    ONU SEÇİMLERDE GÖRECEKSİNİZ SANDIKTAN balkabağı ÇIKARSA ŞAŞIRMAYIN İLK olarak biz üyelerinize güveniyorsunuz o güvendiğiniz dağlara karları bizler yağdıracağız ama sizler bir kere kafaya koymuşsunuz bu ülkede bizim dediğimiz olur merak etmeyin o verdiğimiz yetkileride sizlerden geri alacağız öyle telefonlara mesajlarlan tebrikmiş takdirmiş işte onları sandık başında göreceksiniz.inşallah sonunuz balyozdan vede ergenekondan BETER OLUR.

  • mali 18 Ocak 2014 11:16

    Soylu işin sırrını çözmüş Türkiye'deki cemaatleri fişledikçe ve şişledikçe AKP nin oyları hızla artıyor. Kim tutar sizi.

  • kayakoparan18 Ocak 2014 10:48

    nasıl sallıyor adam yahu. Herkeste de aynı yalan ama hala % 50 deyiz. Bana sorsanız % 50 değil % 60 lardasınızda haberiniz yok.

  • ufuk18 Ocak 2014 10:37

    adam başka bir dünyada yaşıyor heralde dünyaya dön mustafa senin şanssızlığın gemiye son zamanda binmiş olmak geç kaldın keseni doldurmaya milletin tokadı geliyor hazır olun.

  • Goztepeli18 Ocak 2014 10:35

    Kendisinin siyasi yaşamında bunun gibi pek çok başarılı tahminleri olmuştu.Bu da onlardan birisi

  • Pelikan18 Ocak 2014 09:43

    Size canı gönülden teşekkür ederiz. Bu halka yüzlerce kez anlatsak da laiklikten uzaklaşmanın tehlikelerini anlamayacaklardı. Pratiğini yaptılar gördüler. En büyük başarınız bu oldu. Sağolun ama varolmayın mümkünse

  • cenk18 Ocak 2014 09:34

    Alırsın benden oy bekle bundan sonra

  • alptuğ18 Ocak 2014 09:12

    sen bu kafayla batırdığın partileri hatırlarsan daha iyi olur. 30 martta akp için aynı sonuçları görür hatıraların yenilenmiş olur.

  • ahmet18 Ocak 2014 09:09

    siz bundan sonra yüzde 50 yi rüyanızda görürsünüz kime kızsanız ya cazaa kestiniz ya sürdünüz ya cezaevine attınız artık mahdurum edabiyatlarını kimse yemiyor ekonomideki bu bozulmasının sebebi sadece başbakanın pervvazsız acıklamaları başbakan bu ülkeyi böldü bizdesin bizde değilsin bu nasıl bir zihniyet