E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P 500 sert yükseldi---

S&P 500 sert yükseldi

S&P 500 sert yükseldi
15 Ocak 2014 - 07:59 borsagundem.com

Perakende satışlar ve şirket evliliklerinin etkisiyle S&P 500 Endeksi yılın en büyük kazancını kaydetti

ABD'de perakende satışların beklentinin üzerinde gelmesi ve kurumsal birleşmelerin, ekonomide güven sinyali vermesi üzerine New York Borsası yükseldi; Standard&Poor's 500 Endeksi yılın en büyük kazancına işaret etti.

Intel Corp. ve Jabil Circuit Inc., analistlerin not artırımlarıyla en az yüzde 4 artış kaydederek, teknoloji şirketlerindeki kazançları devam ettirdi. Google Inc., 3.2 milyar dolara dijital termostat üreticisi Nest Labs Inc.'i almakta anlaşmasının ardından yüzde 2.4 primlendi. Time Warner Cable Inc., Charter Communications Inc.'in alım teklifini reddetmesinin ardından yüzde 2.7 değerlendi. JPMorgan Chase&Co. ve Wells Fargo&Co., 4. çeyrek rakamlarını açıklamalarının ardından büyük bir değişiklik göstermedi.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.1 kaznaçla 1,838.88 puana çıkarak 18 Aralık'tan bu yana en büyük sıçramasını yaptı ve önceki günkü kayıplarını sildi. Dow Jones Endeksi yüzde 0.7 artışla 16,373.86 puana yükseldi. Amerikan borsalarında 6.5 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 7.7 üzerinde seyretti.

Muhtemelen, iyi haberlerin, iyi haber olarak algılanmaya devam edeceği hisse senedi döngüsü aşamasında olunduğunu belirten Barrack Yard Advisors LLC'nin kurusucu Martin Leclerc, "Bu büyük hamleden sonra, hayvani içgüdü geri döndü" dedi.

S&P 500 Endeksi, değerlemelerin rekor düzeye tırmanmasının ardından önceki gün yüzde 1.3 ile Kasım'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetmişti. Endeks Ocak ayında şimdiye kadar yüzde 1.6 düşerek, 2009'dan bu yana en köyü yıl başlangıcını yaptı.

Endeks, tahmini kazançlarının 15.6 katından işlem görerek, 5 yılın ortalama katsatısı olan 14.1'in üzerinde değerleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)