E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P 500 ve Nasdaq'a 'sağlık' darbesi---

S&P 500 ve Nasdaq'a 'sağlık' darbesi

S&P 500 ve Nasdaq'a 'sağlık' darbesi
02 Haziran 2021 - 02:21 borsagundem.com

Üç günlük tatilin ardından güne yükselişle başlayan ABD borsalarında gün sonunda sadece Dow artıda kaldı. S&P 500 ve Nasdaq'ın eksiye düşüşünde sağlık ve teknoloji hisselerindeki değer kayıpları etkili oldu

BORSAGUNDEM.COM

Anma Günü etkinlikleri nedeniyle pazartesi günü kapalı olan ABD borsaları, haftanın ilk işlem gümünü salı günü gerçekleştirdi. Güne yükselişle başlayan endeksler gün sonunda karışık bir seyir izledi. S&P 500 ve Nasdaq sağlık ve teknoloji hisselerindeki değer kayıplarıyla gün sonunda eksiye düşerken ekonomideki toparlanma işaretleri Dow Jones endeksini sınırlı da olsa artıda tuttu. 

Sağlık ve teknoloji hisselerindeki düşüşün lokomotifi de aşılanan Amerikalı sayısının artması nedeniyle KOVID-19 testlerine ilginin azalması oldu. 

Üç günlük tatil dönüşü yatırımcılar ekonomik verileri ve enflasyonla ilgili gelişmeleri takip etti. Korona virüs ile mücadelede kat edilen mesafe sonrası kademe kademe normal hayata geçilen ABD'de üretim sektöründe siparişlerin attığı gözlendi. ABD'de imalat sanayi PMI mayısta 62,1 puanla tarihi rekor düzeyine yükseldi.

Biden yönetiminin sağladığı nakit desteğiyle enflasyonun kontrol dışına çıkacağı endişelerinin de giderilmesiyle ekonomik toparlanmanın fayda sağlayacağı sektörlerin hisseleri değer kazandı. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 45.86 puan ve yüzde 0.13 oranında artışla 34.575.31 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi ise 2.07 puan ve yüzde 0.05 oranında kayıpla gün sonunda 4.202.04 seviyesine geriledi. Nasdaq da 12.26 puan ve yüzde 0.09 düşüşle 13.736.48 puanda günü kapadı. 

Bu hafta yatırımcılar, Cuma günü ABD istihdamıyla sonuçlanan bir dizi ekonomik veriye odaklanacak.

TEST ÜRETİCİLERİNİN HİSSELERİ DEĞER KAYBETTİ

Abbott Labs hisseleri, aşılanan Amerikalı sayısındaki artış nedeniyle KOVID-19 testlerinden elde edilecek gelirlerinin düşeceğini belirterek tüm yıl için 2021 kâr tahminini de aşağı çekti. Diğer test üreticilerinin hisseleri de düştü.

ABD'de imalat PMI’da tarihi seviye!

 

ABD ekonomi enflasyondaki sert yükselişleri kaldırabilir

 

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı

 

Borsa günü 1.430 puanın üzerinde tamamladı

 

Borsa İstanbul'dan bir hisse ve bir yatırımcıya tedbir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)