E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P, ABD ile uzlaşmaya gidecek---

S&P, ABD ile uzlaşmaya gidecek

S&P, ABD ile uzlaşmaya gidecek
16 Temmuz 2014 - 10:31 borsagundem.com

S&P, ABD Adalet Bakanlığı ile masaya oturmayı değerlendiriyor

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, yaklaşık 1 yıldan bu yana 2008 krizi öncesinde verilmiş kredi notlarına ilişkin açılan davalarla uğraşan S&P, bir uzlaşma sağlanabilmesi amacıyla ABD Adalet Bakanlığı ile müzakerelere yeniden başlamaya istekli.
Kaynaklar, S&P'nin ABD Adalet Bakanlığı ile hünez görüşme halinde olmadığını ve yapılacak müzakerelerde yakın zamarda bir anlaşma beklemediklerini ifade ediyorlar. Bununla birlikte kaynaklar, varılacak bir uzlaşmada uzlaşma bedelinin 1 milyar dolar civarında olabileceğini 
de vurguluyorlar.
ABD Adalet Bakanlığı, 2013 yılı başında S&P ile yapılan müzakerelerde 1 milyar dolar tazminat talep etmiş, talebin kabul görmemesi üzerine Şubat 2013'de 5 milyar dolar tazminat talebiyle dava açmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali zurna16 Temmuz 2014 12:19

    kapatın gitsin kurtulun bu beladan..zaten kapitalist sistem düzenbazlık dolandırıcılık üzerine inşa edilmiş..kimkimi .....herkes buradan nemalanıyor..oyüzden hiçkimeden ses çıkmıyordu taki 2008 krizi çıkana kadar..