E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS&P: ABD'de ekonomik faaliyetler 2017'de artacak---

S&P: ABD'de ekonomik faaliyetler 2017'de artacak

S&P: ABD'de ekonomik faaliyetler 2017'de artacak
19 Aralık 2016 - 23:30 borsagundem.com

Standard and Poor's analistleri önümüzdeki yıl ABD'de ekonomik faaliyetlerin güç kazanacağını öngördü.

S&P küresel ekonomistleri tarafından yayınlanan "Amerika'nın ekonomik görüntüsü" isimli raporda bu yılın üçüncü çeyreğinde ABD ve Kanada'da GSYİH artışının güç kazandığı buna karşın pek çok Latin Amerika ülkesinde güç kaybettiği belirtildi.

ABD'de GSYİH yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre mevsimsel etkilerden arındırılmış rakamlarla yüzde 3.2 oranında artış gösterdi. Bir önceki çeyrekte bu oran yüzde 1.4 seviyesindeydi.
Kanada'da ise ikinci çeyrekte yüzde 1.3 oranında gerilemiş olan GSYİH üçüncü çeyrekte yüzde 3.5 oranında artış gösterdi.
Halen resesyonda bulunan Arjantin ve Brezilya ekonomilerinde ise toparlanma, yerel siyasi dinamiklerin olumsuz etkisiyle beklenenden daha yavaş bir hızla gelişiyor. Aynı zamanda, emtiaya dayalı sektörlerdeki zayıflama Şili, Kolombiya ve Meksika'da zayıf ekonomik büyüme görülmesinde etkili oluyor.
Trump yönetiminin ardından NAFTA'nın geleceğine yönelik belirsizliklerin oluşması Meksika'ya yönelik yatırımcı eğilimini olumsuz etkiliyor.

Bu gelişmeleri değerlendiren S&P raporunu şöyle sürdürdü:

"Bölgenin genelinde ekonomik faaliyetlerin bu yıl yaşanan kasvetli görünümün ardından önümüzdeki yıl ılımlı bir artış göstermesini bekliyoruz. ABD'de Fed'in faizlerde iki kez 25 baz puanlık artırıma gideceğini öngörüyoruz ki bu istihdam piyasası dinamiklerindeki güçlenme ve artan enflasyon beklentilerine paralel bir görünüm oluşturuyor. Emtia fiyatlarında istikrarın devam etmesi Latin Amerika ve Kanada'da dış dinamiklerde toparlanma getirecektir. Bizim beklentimiz Arjantin ve Brezilya'nın 2017 yılında halen içinde bulundukları resesyondan çıkacakları yönünde olsa da buna ilişkin riskler aşağı yönlü oluşmaktadır.

Öte yandan Trump yönetiminin NAFTA'ya ilişkin yaklaşımının belirsizliği nedeniyle Meksika'da bu yıl yüzde 2.1 olması beklenen büyümenin önümüzdeki yıl yüzde 1.8 seviyesine gerileyeceğini öngörüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)